Vill du göra Tegelhuset till Sveriges bästa fritidsgård?

Vill du göra Tegelhuset till Sveriges bästa fritidsgård?

Tillsammans med ungdomar och arbetslag, planerar och genomför du fritidsverksamhet med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet i skolan. Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till en meningsfull fritid och kulturliv. Du får också möjlighet att verka för att stärka ungas inflytande och samhällsengagemang.

Inom fritidsgårdsavdelningen samarbetar du även med andra mötesplatser och fritidsgårdar vid både stora och små arrangemang samt vid lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom skola, andra fritidsverksamheter, föreningar och idéburen sektor är en viktig del av uppdraget.

Ditt schema innefattar främst regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring där vissa tider sker arbete utanför din ordinarie arbetsplats.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst tvåårig eftergymnasial utbildning motsvarande fritidsledare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga samt om du har kunskaper inom normkritik, jämställdhet och delaktighet. Även utbildning inom coachning, MI (Motivational Interview) och liknande metoder är meriterande, liksom erfarenhet av eget ideellt engagemang. Eftersom fritidsgården är utrustad med en fin musikstudio ser vi det som meriterande om du har kompetens inom musik.

Som person är du positiv, kreativ och lösningsorienterad. I ditt arbete är du relationsskapande och flexibel. Du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med externa kontakter.

Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav. Har du andra språkkunskaper såsom arabiska, dari, farsi eller engelska är detta meriterande. Även B-körkort är meriterande.

Då medarbetare på fritidsgårdsavdelningen kommer i kontakt med barn och unga kommer ett utdrag ur belastningsregistret att behöva visas upp om det är aktuellt med anställning.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Reabaz Asaad
Telefon 0709-463533
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?