Sektionschef till fritidsförvaltningens driftavdelning

Sektionschef till fritidsförvaltningens driftavdelning

Som sektionschef på Enhet Malmö ansvarar du för sektionens verksamhet, arbetsmiljö, personal och budget. Du planerar, leder och fördelar gruppens arbete samt ansvarar för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Din arbetsgrupp består av cirka 15 idrottsplatsvaktmästare vilka du förser med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål. Detta gör du genom att på olika sätt skapa engagemang och delaktighet. Du driver samarbetet med medarbetarna för att stärka sektionens värdegrund, attityder och arbetsmiljöklimat. En mycket viktig och stor uppgift är att leva och aktivt verka för ett nära, tydligt, coachande och operativt ledarskap. Till rollen hör även många kontakter med föreningsliv, Malmöbor och externa aktörer där du bland annat hanterar avtal och överenskommelser med föreningar och andra som använder anläggningarna. Att planera, bemanna och utveckla Enhet Malmös och sektionens arbete tillsammans med övriga sektionschefer och enhetschef är en annan central del av arbetet. Du kommer även att samarbeta mycket med förvaltningens olika stödfunktioner, såsom ekonomi och HR.

Kvalifikationer
Du som söker har eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du ledarskapsutbildning är det meriterande. Du har tidigare erfarenhet från arbetsledande befattning, vilket inkluderar personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du har även arbetslivserfarenhet från liknande verksamhet så som anläggningsarbete, t.ex. trädgårdsanläggning, idrottsanläggning eller liknande vilket gör att du har förståelse och kunskap kring de frågor som kan uppstå kring anläggningarna. Vi söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap. Som ledare är du närvarande och delaktig och du trivs med att arbeta nära dina medarbetare. Du har förmågan att engagera och motivera dina medarbetare, är initiativrik och drivs av att utveckla verksamheten tillsammans med befintlig personal. Som person kännetecknas du av ansvarstagande, integritet och stabilitet. Vidare är du handlingskraftig och trygg i att hantera svåra samtal. Då uppdraget innebär många samarbetsytor, framför allt med övriga chefskollegor men även externt med föreningslivet, har du god förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Dina kunskaper i svenska språket är goda, både skriftligt och muntligt. Då en stor del av arbetet är administrativt ser vi det som en förutsättning att dina IT-kunskaper är mycket goda. Eftersom du i ditt dagliga arbete behöver ta dig runt till de olika anläggningarna är B-körkort (för manuellt växlad bil) också ett krav. Eftersom vi arbetar för en jämnare könsfördelning inom verksamheten ser vi gärna kvinnliga sökande till tjänsten. I övrigt beaktas personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan! I ditt personliga brev vill vi att du beskriver: - Vad du har för erfarenheter och vilka resultat du har lyckats uppnå som gör att du är en god kandidat för tjänsten. - Vad i denna annons som lockar dig att söka tjänsten. Dina personliga egenskaper värderas högt för tjänsten och vi kommer därför att genomföra personlighetstester på de kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mats Borglin
Telefon 0705-507829
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Fritidsförvaltningen - en aktiv förvaltning Tycker du att det är viktigt med en meningsfull fritid? Vill du jobba med något som gör skillnad? I så fall välkommen att söka jobb hos oss på fritidsförvaltningen. Vår verksamhet omfattar stadens fritidsgårdar, drift av idrotts- och fritidsanläggningar, genomförande av små och stora evenemang och inte minst stöd och service till stadens föreningsliv. På fritidsförvaltningen jobbar vi alla tillsammans för att göra skillnad för Malmöborna och vår yttersta ambition är att alla Malmöbor ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. Arbetsplatsen Enhet Malmö Enhet Malmö tillhör fritidsförvaltningens driftavdelning och arbetar i nära samarbete med andra avdelningar inom förvaltningen. Målet är att leverera service av hög kvalitet till alla som använder eller besöker fritidsförvaltningens anläggningar. Enheten består av fem geografiska sektioner vars gemensamma uppdrag är att sköta in- och utvändig skötsel av kommunens idrottsanläggningar. Inom idrottsanläggningarna består arbetet bland annat av planskötsel, lokalvård, öppning och låsning, uppföljning av bokade tider samt iordningställande av verksamhetsytor inför arrangemang/evenemang. Till följd av en vakans söker vi nu en operativ sektionschef till en av Enhet Malmös fem sektioner.