Som HR-konsult har du en nyckelroll när det gäller att utveckla och stötta verksamheten genom att ge professionellt chefs- och verksamhetsstöd utifrån HR-processer, lagar och avtal i syfte att förvaltningen ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett gott ledarskap. Vår framgång ligger i förtroende och leverans av hög kvalitet där cheferna känner stöd och expertis i vår kompetens. Hos oss erbjuds du ett brett och varierat HR-uppdrag i nära samarbete med verksamhetens chefer och andra funktioner inom förvaltningen. Vi arbetar proaktivt, konsultativt och strategiskt med verksamhetsnära HR-frågor såsom kompetensförsörjning, arbetsmiljö, rekrytering, rehabilitering, arbetsrätt, omställning samt lönebildning. Du stöttar verksamheternas chefer i deras personal- och arbetsgivaransvar som en del i att verksamheterna når uppsatta mål. Du har, utöver samarbete med chefer och olika HR-aktörer i Malmö stad, även en nära samverkan med de fackliga organisationerna. Förutom ett verksamhetsnära HR-arbete kommer du även att driva utvecklingsarbete inom ett par HR områden, bland annat med kompetensförsörjning. Inom dina fördjupningsområden blir du en viktig kunskapsbärare i förvaltningen, för företrädare i stadens nätverk och samarbeten. Samt du får ett särskilt ansvar för omvärldsbevakning, utbildnings- och utvecklingsinsatser inom ramen för dessa områden. Du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och stora möjligheter att påverka upplägget av arbetet.

Kvalifikationer
Du har högskole-/universitetsexamen med inriktning inom beteendevetenskap/HR eller annan examen som bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av brett, kvalificerat och självständigt HR-arbete. Det är meriterande om du har genomgått coachutbildning eller utbildning i team- och grupputveckling. Du är van att använda administrativa systemstöd och behärskar svenska, både skriftligt och muntligt, på en god nivå. För att trivas som HR-konsult hos oss är du en person med drivkraft och engagemang. Med en vana att hålla flera processer igång samtidigt har du ett starkt kvalitetstänk i ditt arbete och erfarenhet av att jobba resultatorienterat. Du har ett konsultativt förhållningssätt och en bred kompetens som gör att du är trygg i din roll. Du arbetar på olika nivåer i organisationen och bidrar till verksamhetens utveckling genom att tänka nytt och hitta lösningar till förbättring. Vidare vill vi att du har en förmåga att se situationer ur flera olika perspektiv och kan agera självständigt med integritet och tydlighet. Du är professionell, kommunikativ samt har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Enhetens arbetssätt präglas av samarbete och tillit men också av Malmö stads värdegrund - respekt, engagemang och kreativitet. För att komplettera vårt team är det viktigt att du, liksom vi, verkar för ett gott arbetsklimat där vi samarbetar och stödjer varandra och tillsammans löser vårt uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Stenfeldt
Telefon 040-341550
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.