HR-konsult med inriktning rekrytering

HR-konsult med inriktning rekrytering

Som HR-konsult har du en nyckelroll när det gäller att utveckla och stötta verksamheten genom att ge professionellt chefs- och verksamhetsstöd utifrån HR-processer, lagar och avtal i syfte att förvaltningen ska vara en attraktiv arbetsgivare med ett gott ledarskap. Vår framgång ligger i förtroende och leverans av hög kvalitet där cheferna känner stöd och expertis i vår kompetens. Ditt uppdrag är i huvudsak att rekrytera specialister och svårrekryterad kompetens. I den här rollen hjälper du cheferna att genomföra professionella rekryteringsuppdrag enligt Malmö stads fastställda process samt tar fram underlag för kloka beslut. I arbetet ingår att administrera rekryteringar och arbeta med introduktion av nyanställd personal. För många sökande kandidater är du det första mötet med Malmö stad. Det gör dig till en viktig ambassadör för Malmö stad som arbetsgivare. Du kommer tillsammans med en annan HR-konsult att ansvara för verkställandet av rekryteringsstrategin som är en del av förvaltningens kompetensförsörjningsplan. Det innebär att, bl a genom ett framgångsrikt och innovativt employer branding-arbete, stärka vår position som arbetsgivare samt säkerställa att vi lyckas attrahera rätt chefer och medarbetare. I rollen ingår även att stötta verksamheternas chefer i deras personal- och arbetsgivaransvar som en del i att verksamheterna når uppsatta mål. Du har, utöver samarbete med chefer och olika HR-aktörer i Malmö stad, även en nära samverkan med de fackliga organisationerna.

Kvalifikationer
Du har högskole-/universitetsexamen med inriktning inom beteendevetenskap/HR eller annan examen som bedöms likvärdig. Du har även flerårig erfarenhet som extern/intern konsult inom rekrytering eller HR. Du har erfarenhet av att driva hela rekryteringsprocesser självständigt. Det är meriterande om du är certifierad i något personlighetstest, gärna Perspektiv, Talent Q. Du är van att använda administrativa systemstöd och behärskar svenska, både skriftligt och muntligt, på en god nivå Arbetet kräver att du är lyhörd, professionell och har en pedagogisk förmåga och kan förklara det värdeskapande i processens alla delar. Du är duktigt på kartläggning och utvärdering. Du trivs med att hjälpa andra och vet att god service är en självklarhet för framgång. Du är kommunikativ samt har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är en person som ringer ett samtal extra, lyfter något litet som kan förbättras och kommer med praktiska idéer. Enhetens arbetssätt präglas av samarbete och tillit men också av Malmö stads värdegrund - respekt, engagemang och kreativitet. För att komplettera vårt team är det viktigt att du, liksom vi, verkar för ett gott arbetsklimat där vi samarbetar och stödjer varandra och tillsammans löser vårt uppdrag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Stenfeldt
Telefon 040-341550
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.