Exploateringsingenjör till Malmö stad

Exploateringsingenjör till Malmö stad

Vi söker nu en exploateringsingenjör som vill vara med och driva Malmö stads utveckling framåt med huvudfokus på de områden där Malmö stad inte är markägare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att företräda Malmö stad gentemot externa fastighetsägare genom hela processen från idé och planering till byggklar mark. Du bevakar detaljplaner och samordnar samtliga insatser som behöver göras för att upprätta exploateringsavtal.

På denna tjänst kan det även bli aktuellt att projektleda och driva exploateringsprojekt på kommunal mark.

Din roll som exploateringsingenjör förutsätter många externa och interna kontakter vilket kräver tydlighet, pedagogisk förmåga samt god förmåga att arbeta i grupp. Rollen kräver också ett starkt driv och en god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Som projektledare för exploateringsprojekt har du det operativa ansvaret för att organisera och leda projektmedlemmarna mot projektmålet.

Exploateringsverksamheten är viktig för kommunens långsiktiga och strategiska utveckling. Du bör därför ha ett stort intresse för samhällsplanering, genomförandefrågor, fastighetsekonomi samt förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.


Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör med relevant inriktning mot samhällsbyggnad, lantmäteri eller motsvarande.
För att framgångsrikt ta sig an denna roll så ser vi att du har flera års relevant yrkeserfarenhet inom stadsutveckling. Erfarenhet av att driva projekt hela vägen från start till mål är meriterande.

I denna rekrytering sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du har en naturlig fallenhet för att kommunicera och samarbeta med andra. Du bidrar till och sprider engagemang. Du är målorienterad. Du arbetar strukturerat och beskrivs ofta som organiserad och kvalitetsmedveten. Sist men inte minst är du trygg i att fatta beslut, tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar med dina projekt på ett affärsmässigt sätt.


Semester och sommarledighet och därav kommer vi först efter den 1/8 kunna svara på dina frågor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Stina Räftegård
Telefon 0709-341774
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Välkommen till fastighets- och gatukontoret! Som exploateringsingenjör på stadsutvecklingsavdelningen är du en av ca 110 medarbetare av fastighets- och gatukontorets totalt ca 400. Inom kontoret finns många olika kompetenser, inom en rad olika områden, som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.