Enhetschef till en av våra exploateringsenheter

Enhetschef till en av våra exploateringsenheter

Välkommen till Stadsutvecklingsavdelningen och till Exploateringsenhet 1. Vi planerar och bygger den hållbara staden, utifrån en helhetssyn på stadsutveckling och är nu på jakt efter en enhetschef till en av våra exploateringsenheter.

Som enhetschef företräder och driver du enhetens och avdelningens intressen utifrån en helhetssyn för det politiska uppdraget och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du bidrar till att den nya avdelningen är en modern och attraktiv organisation med gott medarbetarskap och ledarskap, med hög grad av digitalisering och modern teknik samt med goda arbetsrutiner.

Du har övergripande ansvar för mål, ekonomi, personal, kvalitet och resultat samt ledning, styrning, organisering, samordning och utveckling av verksamheten. Som enhetschef förväntas du samarbeta och bidra till förvaltningens verksamhetsmål. Du arbetar både strategiskt och operativt med verksamhetsutveckling och som enhetschefen leder och fördelar arbetet till dina medarbetare.

Kvalifikationer
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dig som person och dina tankar kring hur ett bra ledarskap ska utövas. Din utbildningsbakgrund är som ingenjör inom väg- och vatten, lantmäteri eller samhällsbyggnad. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet som exempelvis projektledare, teamledare eller chef inom stadsutveckling och exploatering och har där arbetat med mark- och exploateringsfrågor, förhandlingsarbete samt förvärvat kunskaper inom fastighetsutveckling och den kommunala plan- och exploateringsprocessen.

Du har intresse och förståelse för näringslivets behov och de förutsättningar som är kopplade till den verksamheten. Du är affärsmässig och har god förhandlingsvana. Meriterande är arbete med kommunala genomförandefrågor/mark- och exploatering samt erfarenhet av att styra och leda i en organisation med en inriktning mot investeringsprojekt.

I din ledarroll är du tydlig med dina förväntningar på dina medarbetare och du har en stark uppdragsmedvetenhet och förmågan att se kopplingar mellan olika uppdrag. Ditt ledarskap innebär att du stöttar dina medarbetare samt skapar engagemang och delaktighet.

Som person har du ett gott omdöme, kan hantera och förstå komplexa uppdrag samtidigt som du är lösnings- och resultatfokuserad. Du har inte svårt för att ta ställning och fatta beslut, vilket du visat i tidigare yrkesroller. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och du är bra på att leda, planera och driva processer för att skapa bra resultat. Du är flexibel, självständig och har samtidigt lätt för att samarbeta och skapa relationer. För att klara uppdraget är du prestigelös i din framtoning och kan hantera krav och motgångar på ett professionellt sätt och det är viktigt för dig att uppfylla uttryckta förväntningar och uppnå beslutade mål. Du har ett strukturerat arbetssätt och arbetar systematiskt med ekonomistyrning och uppföljning.

Det är meriterande om du genomgått en ledarskapsutbildning. Du har god svenska i tal och skrift, men vi ser gärna även att du klara av att göra detta på engelska.


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Håkan Thulin
Telefon 0709-441881
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.