Driven kommunikatör till Malmö stad

Driven kommunikatör till Malmö stad

På kommunikationsenheten leder och samordnar vi förvaltningens externa och interna kommunikation och marknadsföring. Här finns fjorton kommunikatörer och två kundservicesamordnare som samarbetar, delar idéer och hjälps åt med det mesta. Vi jobbar med att skapa förtroende och goda relationer med Malmöbor och andra intressenter. Dialog är ett nyckelord för oss. Vi lägger mycket resurser på marknadskommunikation för att locka människor att använda staden och besöka våra många arrangemang och besöksanläggningar, allt från Malmöfestivalen, Folkets park och Bokskogen till internationella skateboardtävlingar, sommarevenemang och trädgårdsutställningar. Vi söker nu en kommunikatör som kan skapa resultat i PR, marknadsföring och kommunikation kring arrangemang i stadens utomhusmiljöer. Vi vill att du, förutom att ha jobbat med marknadsföring och evenemang, även har en kommunikatörs breda kompetensfält för att skapa god intern och extern kommunikation. För hos oss kan du lita på att du får omväxlande arbetsuppgifter. Ett av dina huvuduppdrag blir Malmöfestivalen, som du under vår- och sommarhalvåret arbetar med tillsammans med den ansvariga kommunikatören. Du måste därför kunna arbeta under en stor del av sommaren. Resten av året lägger du tid på framför allt mindre arrangemang och våra besöksanläggningar. Du kan också jobba med kampanjer för andra verksamheter. Anläggs en ny cykelbana kan du vara med i dialogen med medborgarna. Bygger vi en ny skatepark kan det vara du som marknadsför invigningen. Arbetet innehåller också coachning och rådgivning till verksamheten i kommunikationsfrågor, kommunikationsplanering, webbarbete, sociala medier, text- och bildproduktion, trycksaksproduktion och samarbete med kommunikationsbyråer.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande och flera års dokumenterad erfarenhet av arbete inom kommunikationsområdet. * Du behärskar strategiskt kommunikationsarbete. * Du gillar jobba med marknadsföring och har dokumenterad erfarenhet av det. * Du är en vass skribent och kan hitta budskap som når fram och ger effekt. * Du kan sammanfatta och göra komplicerat innehåll enklare. Du är duktig på att hitta de intressanta vinklarna i material och texter. Du vet hur en webbtext ska se ut. * Du hanterar Indesign och Photoshop. * Om du har jobbat med kommunikation och marknadsföring av arrangemang är det en merit. * Det är en merit om du har erfarenhet från både privat och offentlig sektor. Vi söker dig som är prestigelös, flexibel och bra på att få saker gjorda. Du gillar att arbeta i projektform och att jobba med en stor variation av arbetsuppgifter. Du gillar ett högt tempo och trivs att arbeta både självständigt och i team. Det viktigaste är att du som person har lätt för att samarbeta med andra, är positiv, kreativ och gillar både strategiskt och operativt kommunikationsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Annika Abrahamsson
Telefon 040-341396
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://malmo.se/Kommun--politik/Organisation/Forvaltningar/Fastighets--och-gatukontoret.html
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö växer som aldrig förr och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Malmö.

Fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark. Tillsammans med Malmöborna och stadens näringsliv skapar vi ett gott stadsliv. Vi arbetar med allt från att fylla staden med evenemang till att bygga ut staden, utveckla trafiksystemen, förvalta odlingslotter och värna om våra natur- och rekreationsområden. Vi är omkring 450 medarbetare med vitt skilda kompetenser som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.