Utvecklingssekreterare till Kompetenscentrum för våld i nära relationer

Utvecklingssekreterare till Kompetenscentrum för våld i nära relationer

Som utvecklingssekreterare vid Kompetenscentrum mot våld i nära relationer anordnar och genomför du basutbildningar, metodutbildningar och temadagar inom ämnet våld i nära relationer. Du bör trivas med att föreläsa inför stora grupper, vilket är det som vi gör mest. På Kompetenscentrum erbjuds du att både att arbeta självständigt och att lösa även uppgifter tillsammans med motiverade kolleger. Du får även möjlighet att hålla dig uppdaterad med forskning och metodutveckling inom området. Du samarbetar och bygger nätverk med representanter för högskola och universitet, likaså samarbetar du med andra verksamheter i Sverige som arbetar med kompetensutveckling inom våld i nära relationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen inom samhälls- eller beteendevetenskap. Du bör gilla att utbilda och skall ha minst ett års erfarenhet av att arbeta praktiskt med våld i nära relationer Har du erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten så är det meriterande. För att trivas i rollen måste du ha god förmåga att kommunicera, både muntligen och skriftligen. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständigt arbete som god samarbetsförmåga. Du är utåtriktad, flexibel och har god förmåga att skapa och etablera relationer. Körkort B är önskvärt då resor förekommer i arbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser fram mot att läsa din ansökan!

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Vi kommer att begära utdrag ur Polisens belastningsregister inför eventuell anställning. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mikael Wejsfelt
Telefon 070-818 76 11
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 okt (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Kompetenscentrum är ett utbildningscentrum om våld i nära relationer. För tillfället arbetar fyra medarbetare i verksamheten. Kompetenscentrum består idag av 18 anslutna kommuner, Malmö stad är huvudman. Verksamheten har nära samarbete med Länsstyrelsen. Verksamhetens främsta uppgifter är: * att ge kommunernas anställda kontinuerlig och långsiktig kompetensutveckling inom ämnet våld i nära relationer. * att synliggöra hur konsekvenserna av våldet påverkar de kvinnor, barn och män som utsätts. * att ge kunskap så att kommunernas personal lättare upptäcker tecken på våld och vågar fråga om våld. Våra lokaler finns på Drottninggatan 18 i Malmö och vi ligger under Arbetsmarknads- och socialförvaltningen. Utbildningar genomförs i samarbete med avtalskommunerna runt om i Skåne (inkl. Malmö).