Utredande Socialsekreterare

Utredande Socialsekreterare

Som utredande socialsekreterare är ditt huvudsakliga uppdrag att bedriva barnavårdsutredningar enligt SoL och LVU samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC).

I utredningsarbetet ingår samverkan med barnens/tonåringarnas nätverk och aktörer såsom skola/förskola, psykiatri och polis samt att bedriva motivationsarbete med familjen.

Internt arbetar du med att tillsammans med dina kollegor utveckla metoder i arbetet, exempelvis inom Lean, Signs of Safety MI och barnsamtal.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och minst tre års erfarenhet av socialt arbete. Har du erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga eller dokumenterad fortbildning inom området barn och familj är det meriterande.

Kunskap om eller erfarenhet av BBIC, MI, ADAD och Procapita kommer att underlätta ditt arbete och ses som meriterande.

Samverkan/samarbete är en stor del av ditt arbete och det är ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring.

Socialt arbete är komplext vilket kräver att du är stabil som person och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Du kommer att arbeta med såväl akut problematik som med långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är bekväm med att ta initiativ och med att fatta beslut och dina aktiviteter ger resultat.

Du har god administrativ förmåga samt goda kunskaper i svenska språket och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kommer att ske löpande. Vi ser fram mot ansökan.

Som anställd i Malmö stad och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder vid dig:

* Utbildning i MI och metodutveckling
* 4 läsdagar per år
* Friskvårdsersättning
* Flexibel arbetstid

Då vi följer verksamhetens behov kan visst arbete utanför kontorstid förekomma.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna-Lena Nyström
Telefon 040-34 04 98
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.