Tillsynsperson till bosättningssektionen

Tillsynsperson till bosättningssektionen

I rollen som tillsynsperson arbetar du med mottagande av nyanlända invandrare för bosättning. Tillsynspersonerna ansvarar för lägenhetstillsyn och är behjälpliga med stöd och vägledning till hyresgästen i syfte att åstadkomma ett tryggt och fungerade boende på vägen vidare mot ett eget kontrakt. Du och dina kollegor ansvarar för att ta fram rutiner och ser till att dessa fullföljs på genomgångsboendena. Arbetet innebär i huvudsak praktiska arbetsuppgifter kring boendena, t.ex. upprustning och tillsyn. Även kontakter med myndigheter och administrativa arbetsuppgifter såsom dokumentation förekommer. Dessutom är du aktiv och verkar för och verksamhetsutveckling och integrationsprocesser med målsättning att de anvisade skall bli självständiga och delaktiga medborgare.

Kvalifikationer
Vi söker dig med utbildningsnivå minst motsvarande treårig gymnasieskola. Du har erfarenhet av att arbeta med nyanlända. Erfarenhet av asylprocesser, samordningsarbete eller liknande arbete inom kommunal eller statlig förvaltning är meriterande. Det är även meriterande om du har arbetat inom hemlöshetsområdet. Du behärskar svenska språket i både tal och skrift. Annan språkkompetens utöver svenska är meriterande. Du har lätt för att förstå och vidareförmedla information. Du har förmåga, intresse och vilja att hjälpa andra. Verksamhetens förutsättningar förändras snabbt, vilket ställer höga krav på flexibilitet och att snabbt kunna förändra synsätt och handlingar. Du har lätt för att förhålla sig till ändrade omständigheter. Du tar stort ansvar för arbetsuppgifternas utförande och har förmåga att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. Du är lugn och stabil även i stressiga situationer. B-körkort för manuellt växlad bil krävs.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Gunilla Inge Mensahadji
Telefon 040-341989
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Bosättningssektionen tillhör avdelning boende, etablering och myndighet. I avdelningen samlas flera myndighetsutövande verksamheter. Här finns även boende för hemlösa och genomgångsboenden åt nyanlända enligt bosättningslagen. Bosättningssektionen består av en sektionschef, en vaktmästare, fyra socialpedagoger och tre tillsynspersoner. Verksamheten ansvarar för ca 600 genomgångslägenheter, både i korridorsboenden och lägenheter. Arbetstiden är förlagd till kontorstid.