Terapeut/behandlare till Öppenvårdshuset Gustav

Terapeut/behandlare till Öppenvårdshuset Gustav

Vi söker dig som vill göra skillnad för människor i en utsatt situation! Du erbjuds ett meningsfullt arbete i en verksamhet som ständigt utvecklas utifrån brukarnas och samhällets krav. Verksamheten präglas av en mångfald i behandlingsutbudet och flexibilitet utifrån brukarnas behov. Som behandlare/terapeut genomför du samtalsbehandling med enskilda och med grupper. Till arbetsuppgifterna hör också att dela med dig av din spetskompetens till kollegor i andra verksamheter. Administrativa uppgifter tillkommer som en del i vår kontinuerliga utvärdering av verksamheten. Utvärderingen ger underlag för vårt arbete med att ständigt förbättra verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig beteendevetenskaplig högskoleutbildning samt minst steg 1-kompetens. Du har under minst två år arbetat med målgruppen vuxna missbrukare, har erfarenhet av behandlingssamtal och förmår skapa trygghet och tillit i samspel med klienten. Du har erfarenhet av att arbeta med behandling i grupp. Önskvärt är att du har goda kunskaper om Socialtjänstlagen. Arbetet ställer stora krav på egenansvar och självständighet inom uppdraget. Du trivs med att samarbeta, är serviceinriktad och vinnlägger dig om ett gott bemötande. Du har intresse av att arbeta i en integrerad verksamhet och ser samverkan som en viktig del av förändringsarbetet för klienten. Lyhördhet inför klienter och samarbetspartners samt en god förmåga att anpassa arbetet utifrån behoven är en förutsättning för arbetet. Din kommunikationsförmåga är god. Du tar ansvar för helheten och är intresserad av att medverka i den ständigt pågående utvecklingsprocessen i verksamheten. Du talar och skriver obehindrat på svenska. Du talar obehindrat på engelska.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anette Edvardsson
Telefon 040-349344
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Öppenvårdshuset Gustav erbjuder samtalsbehandling i öppenvård. Målgruppen är personer över 18 år med problematik rörande substans- och/eller tablettmissbruk samt överdrivet spelande om pengar. Insatserna ges både individuellt och i grupp. Vi erbjuder också stöd till anhöriga. I samarbete med Aktivitetshuset bedrivs projektet SÖM - Strukturerad öppenvård i Malmö. Verksamheten erbjuder personal i Malmö stad och Kriminalvården, som arbetar med målgruppen, utbildningar, föreläsningar och handledning. Öppenvårdshuset Gustav är en samverkan mellan Malmö stad och Kriminalvården. Personalen arbetar gränsöverskridande i klientarbete, utbildning och handledning.