Sommarjobb som behandlingsassistent

Sommarjobb som behandlingsassistent

Vill du vara med och skapa förutsättningar för att våra barn och ungdomar ska få en bra start för framtiden som självständiga vuxna individer? Att sommarjobba som behandlingsassistent inom enheten Integration och Boende och Myndighet nyanlända innebär att du kommer arbeta med ensamkommande barn och ungdomar som anvisats till Malmö. Tillsammans med dina kollegor ska du ge motiverande och stödjande insatser till barnen/ungdomarna i vardagen. Det innebär att du är involverad i alla delar som finns i ett boende såsom dokumentation, körning, städning, kontakter gentemot exempelvis skola, sjukvård, socialtjänst, god man med flera. Du ska medverka till att barnen/ungdomarna får ett tryggt och professionellt bemötande. Du ska aktivt verka för integrationsprocesser med målsättning att barnen/ungdomarna ska bli självständiga, delaktiga samhällsinvånare.

Kvalifikationer
Du har minst 4 terminers högskoleutbildning med inriktning barn och ungdomar, integration och/eller socionom/beteendevetenskap samt behandlingsassistent eller annan relevant utbildning. Du har ett stort intresse av att arbeta med barn och ungdomar och har lätt för att samarbeta i team. Du har ett gott bemötande, är flexibel samt har ett pedagogiskt förhållningssätt och struktur. Det är meriterande om du har utbildning i BBIC, MI eller andra metoder gällande arbete med barn och unga. Då arbetet handlar mycket om god kommunikation, dokumentation och samtal ska du behärska svenska språket väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av individ- och familjeomsorgens arbete med olika målgrupper, arbete med ensamkommande barn och ungdomar inom sociala sektorn. B körkort för manuell växellåda är meriterande. Som person är du: * stresstålig * öppen och arbetar för att skapa ett gott klimat * flexibel och effektiv * har god initiativförmåga * lätt för att skapa och bevara goda relationer * trygg i dig själv * bekväm med att arbeta med barn och ungdomar som är i behov av trygghet och omsorg * utvecklingsinriktad Vi kommer att kalla till intervjuer löpande under annonseringsperioden. Välkommen med din ansökan- vi ser fram emot att läsa den!

Vi kommer att begära utdrag ur Polisens belastningsregister inför eventuell anställning. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mohammad Reza Sharifitehran
Telefon 072-3378142
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 19 maj (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. På våra boenden för asylsökande barn och ungdomar arbetar vi tillsammans med motiverande och stödjande insatser efter barnens individuella behov. I sommar behöver våra fantastiska medarbetare semester och under perioden söker vi dig som önskar sommarjobba som månads- och timvikarierande behandlingsassistent för ensamkommande barn och ungdomar. I rollen som behandlingsassistent är du aktivt med och utvecklar självständiga individer och låter dem möta en trygg och professionell människa. Våra boende för ensamkommande är uppdelade i mindre och större HVB. På våra större HVB för ensamkommande barn finns det mellan 14 och 22 platser och där bor det pojkar i ålder 14-20 år. Vi arbetar mycket med integration och självständighet för att rusta ungdomarna för framtiden som självständiga vuxna individer. På våra mindre HVB för ensamkommande kommer du att arbeta med ensamkommande barn som är i behov av ett mindre sammanhang med fokus på extra omsorg, stöd och trygghet. Mindre HVB boende delas upp i två olika typer. Det finns HVB boende som arbetar med unga pojkar i åldrarna 14-20 år i behov av extra omsorg i vardagen. Det finns också HVB boende som arbetar med flickor och pojkar i åldrarna 0-13 år samt minderåriga mammor med barn. På våra mindre HVB är det av stor vikt att barnens och ungas boendemiljö omges av stabila och trygga vuxna förebilder. Beläggningen på mindre boenden är cirka 8-15 platser. Våra boenden är bemannade dygnet runt och arbetsstyrkan består av 12 behandlingsassistenter, en teamledare och en sektionschef på vardera boende.