Socionom till Enebackens utredning i hemmiljö

Socionom till Enebackens utredning i hemmiljö

Att utifrån uppdrag av placerade socialtjänst utreda föräldraförmåga med barnets behov i fokus. Målgruppen är familjer med barn i åldrarna 0-12 år. Om familjen även innefattar barn över 12 år kan dessa ingå i utredningen. Syftet är att utreda barnens behov samt föräldrarnas förmåga att tillgodose dessa, med särskilt fokus på anknytning och samspel mellan förälder och barn. Utredningstiden är ca 6-8 veckor beroende på uppdragets art. Utredarna träffar familjen cirka 2-3 gånger per vecka. Utredningen bygger på den information som samlas in genom aktstudier, observationer från strukturerade och icke strukturerade samspelsstunder i vardagen, föräldra- och barnsamtal, skattningsformulär samt IAS (Intervju om anknytningsstil). Arbetstid måndag-fredag 8-16.30, visst kvällsarbete förekommer. ( flexram 07-21)

Kvalifikationer
Socionomexamen Vi ser meriterande på ingående kunskaper om: - IAS (intervju av anknytningsstil) - Signs of safety och/eller annat lösningsfokuserat arbetssätt - Anknytningsteori - Nätverksutbildning eller erfarenhet av nätverksarbete - MI För arbete med utredning är det nödvändigt med erfarenhet av utredningsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från socialtjänst IoF eller utredning på institution, likaså socialt arbete med barn och deras familjer. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständigt arbete som god samarbetsförmåga. Du är utvecklings- och lösningsfokuserad, tar initiativ och trivs med att ingå i ett arbetslag. Har en god analytisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. I din roll är du engagerad och delaktig i verksamhetens arbete, tydlig i din kommunikation och har gott bemötande. Flexibilitet är av vikt för arbetet. Lyhördhet och god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov är nödvändigt och att du utifrån dessa utvecklar arbetet. Svenska samt engelska obehindrat i tal och skrift. Andra språk är meriterande. B-körkort för manuell växellåda Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vid anställningsintervju vill vi att du visar upp socionomexamen. Utdrag ur belastnings- och misstankeregister uppvisas av den som erbjuds anställning. Rekrytering sker med löpande urval. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Madeleine Wiik
Telefon 040-345900
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 aug (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Enebackens barn- och familjeinstitution är en kommunövergripande barn- och familjeinstitution med sammanlagt 24 institutionsplatser samt utredning i hemmiljö. Verksamheten arbetar på uppdrag av och i samverkan med socialtjänsten. Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings- och behandlingsplaceringar av barn 0-12 år och deras föräldrar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i de två utredningshusen. Inom verksamheten finns även utredning i hemmiljö, psykolog, samordningskoordinator samt jourhem. Denna tjänst avser utredning i hemmiljö.