Socialsekreterare till sektion Vuxna, enhet Vuxen

Socialsekreterare till sektion Vuxna, enhet Vuxen

Som socialsekreterare inom sektionen för vuxna arbetar du med kvalificerat utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett bra förhållningssätt i mötet med klienten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete. På sektionen för vuxna kommer du att, i enlighet med socialtjänstlagen, bland annat utreda behovet av vård enligt SoL och LVM inför beslut enligt gällande delegationsordning. Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs, samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla stöd- och motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer. Inom sektion vuxna kommer du att ingå i ett härligt arbetslag bestående av totalt nio socialsekreterare som har ett nära samarbete med övriga sektioner på enheten och i organisationen. Detta erbjuder vi: God stämning, bra sammanhållning och kollegor som stöttar varandra. Enhet Vuxen består av ett dynamiskt gäng medarbetare med olika bakgrund, ålder och erfarenhet. Det är viktigt för oss att du som är ny i arbetet får det stöd du behöver. Vi erbjuder därför ett omsorgsfullt framtaget introduktionsprogram för socialsekreterare. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Du har regelbunden intern handledning med din förste socialsekreterare men även extern handledning tillsammans med din närmaste arbetsgrupp. Malmö Stad erbjuder också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan. Som anställd i Malmö Stad erbjuds du friskvårdssubvention med 1250 kr per år, flexibel arbetstid och fyra läsdagar per år. Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens.

Kvalifikationer
Till tjänsten söker vi dig som har en socionomexamen samt minst ett års erfarenhet med arbete inom myndighetsutövning och utredningsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter inom området missbruk samt god kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer. Du har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor. Du tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga kollegor samt mycket kontakter med externa aktörer. Du är van att arbeta självständigt, är initiativrik och driver dina ärenden framåt. Du har god förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer vilket bidrar till goda förutsättningar för samverkan i arbetet. Du är lösningsorienterad och flexibel på så sätt att du kan förhålla dig till förändrade omständigheter. Då arbetsuppgifterna är av utredande karaktär, är dokumentation och kommunikation centrala delar i arbetet. Du ska därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i ProCapita samt utbildning i ASI och MI.

Urval sker löpande och vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstiden gått ut. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sanda Larsson
Telefon 040-345204
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänsten i område Norr har ca 150 medarbetare fördelat på tre enheter; Vuxen, Barn och familj samt Ekonomiskt bistånd. Enheten vuxen har ca 40 medarbetare och består av 4 sektioner; Vuxen myndighet, Boende myndighet 1 och 2 och Boende tillsyn. Den aktuella tjänsten är placerad i sektion vuxen myndighet. Våra nyrenoverade fina lokaler ligger på Sallerupsvägen, nära Värnhem med utmärkta pendlingsmöjligheter och med ett stort utbud av affärer och restauranger.