Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Socialsekreterare till ekonomiskt bistånd

Dina arbetsuppgifter blir att utreda rätten till ekonomiskt bistånd och handlägga ansökningar enligt Socialtjänstlagen, samt att utifrån medborgarnas behov och med kollegornas stöd erbjuda vägledning, stöd och motivationsarbete kopplat till självförsörjningsområdet. I rollen ingår återkommande kontakter med både enskilda individer och interna och externa samverkansaktörer. Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis samt förmåga att hantera även akut uppstådda situationer. Som anställd hos oss erbjuds du en strukturerad introduktion, intern och extern handledning, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt fyra läsdagar per år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom med kunskap om socialförsäkringssystemet. Det är meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning enligt SoL samt att du har erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. I arbetet ingår mycket skriftlig presentation och skriftlig och muntlig kontakt med människor. Vi vill därför att du är välformulerad i både tal och skrift. Det är även meriterande om du har kunskaper om systemet Procapita. Som person är du serviceinriktad och är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot andra. Du har en vilja, ett intresse och en förmåga att hjälpa andra. Det är viktigt att kunna möta människor med värdighet trots ett högt tempo med höga krav på dokumentation och rättssäkerhet. Du ska vara strukturerad och du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Du är bra på att samarbeta och har lätt för att bygga förtroendefulla relationer samt är inlyssnande och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt mån om att leva upp till dessa. I arbetet uppstår ofta situationer som inte kan hanteras på rutin och som medarbetare måste du förhålla dig till ändrade omständigheter. Ibland måste du hastigt kunna förändra ditt synsätt och ditt arbetssätt. Vi vill att du ser möjligheter i sådana örändringar!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Gordana Subotic
Telefon 040-344763
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 22 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänsten i öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj myndighet och Barn och familj öppenvård. Enheten ekonomiskt bistånd söker nu två socialsekreterare. Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med stor omväxling, olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifter varje dag.