Socialsekreterare till Vuxensektionen, Våld i nära relation

Socialsekreterare till Vuxensektionen, Våld i nära relation

Som socialsekreterare inom sektionen för vuxna arbetar du med kvalificerat utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett bra förhållningssätt i mötet med esamt stöd, vägledning och motivationsarbete. I arbetet ingår bland annat att utreda behovet av vård enligt SoL inför beslut enligt gällande delegationsordning. Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs, samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla stöd- och motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer. Hos oss erbjuds du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Du erbjuds intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom och har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av vuxenenhetens arbetsfält, dvs. erfarenhet av arbete med exempelvis våld i nära relationer, socialpsykiatri, etc. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av MI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete. Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Tjänsten ställer även krav på B-körkort. Som person ser vi att du som söker är prestations- och resultatinriktad samt har en förmåga att se lösningar och sprida positiv energi omkring dig. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra samtidigt som du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att lyckas i uppdraget bör du även vara strukturerad. Du är van att planera ditt arbete i förväg och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt. Arbetet ställer samtidigt även krav på att du är flexibel, har god förmåga att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv samt att du kan bevara ett lugn även i stressiga situationer. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är positiv och ödmjuk med stort intresse för den aktuella målgruppen. Du har en god förståelse för kommunen som organisation och du delar Malmö Stads värdegrund.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kommer att ske löpande. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande sektionschef Aida Bosnic 073-436 96 78. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Micaela Westerlund 070-829 38 56.
Mer info
Kontaktperson Aida Bosnic
Telefon 073-4369678
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Stadsområde Öster omfattar Rosengård och Husie och är en del av Malmö där stad och landsbygd möts. I stadsområde Öster bor ca 45 000 malmöbor och här möts människor från hela världen. Förvaltningens medarbetare möter medborgarna i livets alla skeden. Med engagemang och kompetens kan vi ge god service och bidra till att stadsområde Öster upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i.

Socialtjänsten i Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet samt Barn och familj - Öppenvård. Till Vuxensektionen, som tillhör enhet Vuxna, söker vi nu en socialsekreterare för ett längre vikariat i vårt rehabteam. Den aktuella tjänsten har fokus mot hot- och våldärenden.

Vi är mycket stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och våra chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö och ha en rimlig arbetsbelastning. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka!