Socialsekreterare till Enebackens utredning institution

Socialsekreterare till Enebackens utredning institution

Den huvudsakliga uppgiften är att utreda barnens behov samt föräldrarnas förmåga att tillgodose dessa, med särskilt fokus på anknytning och samspel mellan förälder och barn. Målgruppen är familjer med barn i åldrarna 0-12 år. Om familjen även innefattar barn över 12 år kan dessa ingå i utredningen.

Utredningstiden är ca 6-8 veckor beroende på uppdragets art med fokus på flexibilitet utifrån uppdrag och familjernas individuella behov. Utredarna träffar familjen ca 2-3 gånger per vecka. Utredningen bygger på den information som samlas in genom aktstudier, observationer från strukturerade och icke strukturerade samspelsstunder i vardagen, föräldra- och barnsamtal, skattningsformulär samt IAS (Intervju om anknytningsstil).

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av utredning inom socialt arbete. Det är meriterande om erfarenhet från socialtjänst Barn och familj, likaså socialt arbete med barn och deras familjer.

Vi ser meriterande på ingående kunskaper om:
- IAS (intervju av anknytningsstil)
- Förtrogenhet med Signs of safety och/eller annat lösningsfokuserat arbetssätt
- Anknytningsteori
- Nätverksutbildning eller erfarenhet av nätverksarbete
- B-körkort

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständigt arbete som god samarbetsförmåga. Du är utvecklings- och lösningsfokuserad, tar initiativ och trivs med att ingå i ett arbetslag. Har en god analytisk förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vidare är du engagerad och delaktig i verksamhetens arbete, tydlig i din kommunikation och har gott bemötande.

Flexibilitet i såväl utförande som i arbetsuppgifter är av vikt för arbetet. Lyhördhet och god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov är nödvändigt och att du utifrån dessa kan utveckla arbetet.

Svenska samt engelska obehindrat i tal och skrift. Andra språk är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Visst kvällsarbete kan förekomma.

Datum för intervjuer är 26/11, 27/11, 3/12 och den 4/12, men vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande.
Utdrag ur belastnings- och misstankeregister uppvisas av den som erbjuds anställning (Arbete på HVB-hem (familjehem) (442.7) misstanke- och belastningsregister)

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Johan Friberg, 0708-29 38 57, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Marie Djurfeldt
Telefon 040-345901
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 26 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Enebackens barn- och familjeinstitution är en kommunövergripande barn- och familjeinstitution med sammanlagt 24 institutionsplatser samt utredning i hemmiljö. Verksamheten arbetar på uppdrag av och i samverkan med socialtjänsten.

Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings- och behandlingsplaceringar av barn 0-12 år och deras föräldrar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i de två utredningshusen.