Socialsekreterare till Boendesektionen

Socialsekreterare till Boendesektionen

Som socialsekreterare hos Boendesektionen på enheten för Vuxna arbetar du med en målgrupp bestående av personer med hemlöshets-/bostadsproblematik. Vi erbjuder dig ett flexibelt och mångfacetterat arbete med varierande arbetsuppgifter. Som socialsekreterare hos oss kommer du att utreda enskilda individers behov av boende, handlägga boendeärenden samt följa upp boendeinsatser enligt SoL. Klientfokus är alltid närvarande i ditt arbete och du arbetar tillsammans med klienten i dennes motivations- och förändringsarbete. Som en del i detta arbete har du stöd av MI metoden. I tjänsten ingår även att samverka med andra aktörer såväl internt som externt, där externa aktörer exempelvis kan vara Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, fastighetsägare, Hyresgästföreningen, Kronofogdemyndigheten. Vi strävar alltid efter att erbjuda medborgarna bästa service och kvalitetsarbete är viktigt inom vår verksamhet. Som medarbetare förväntas du aktivt delta i enhetens arbete med utveckling av arbets- och samverkansmetoder. En del i detta arbete är också att sprida kunskapen om målgruppen. I denna tjänst erbjuds du möjligheten att bli del av en arbetsgrupp med god stämning och bra sammanhållning. Vi har olika yrkesbakgrund, ålder och erfarenhet där vi stöttar varandra i vårt arbete. Enheten har även en hög ledartäthet och stöd finns alltid att tillgå från förste socialsekreterare. För oss är det viktigt att du som ny medarbetare får en god introduktion, ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Du har regelbunden intern handledning med din förste socialsekreterare som även är din mentor samt även extern handledning tillsammans med enhetens kollegor. Du har även medhandläggare som stöd i svårare ärenden. Malmö Stad erbjuder också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan. Som anställd i Malmö Stad erbjuds du friskvårdssubvention med 1500 kr per år, flexibel arbetstid och fyra läsdagar per år.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och gärna minst ett års erfarenhet av socialt arbete. Du har ett genuint intresse för att arbeta med hem- och bostadslösa och personer med social utsatthet. Har du erfarenhet av myndighetsutövning, erfarenhet av socialt arbete rörande vuxenfrågor eller dokumenterad fortbildning inom området är detta meriterande. Besitter du kunskap om eller har erfarenhet av MI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete. Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Du kommer möta Malmös medborgare som står akut utan boende, vilket ställer krav på att du är stabil och lugn som person. Det är viktigt att du kan fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid hög arbetsbelastning, samt att du arbetar utifrån den enskildes resurser och kapacitet och driver dina ärenden framåt. Du är bekväm med att ta initiativ, fatta beslut och kommer gärna med nya förslag och idéer. Eftersom du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål för våra klienter är det av stort vikt att du har ett flexibelt förhållningssätt och att du organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt. Då samverkan/samarbete är en stor del av ditt arbete är det även en viktig förutsättning att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är positiv och ödmjuk med stort intresse för den aktuella målgruppen. Du har en god förståelse för kommunen som organisation och du delar Malmö Stads värdegrund.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kommer att ske löpande. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Vid frågor om tjänsten kontakta Minela Harbas from 180917 och om rekryteringsprocessen kontakta Micaela Westerlund. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Minela Harbas
Telefon 070-2509347
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Stadsområde Öster omfattar Rosengård och Husie och är en del av Malmö där stad och landsbygd möts. I stadsområde Öster bor ca 45 000 malmöbor och här möts människor från hela världen. Förvaltningens medarbetare möter medborgarna i livets alla skeden. Med engagemang och kompetens kan vi ge god service och bidra till att stadsområde Öster upplevs som ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Socialtjänsten i Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet samt Barn och familj - Öppenvård. Till Boendesektionen, som tillhör enhet Vuxna, söker vi nu en kollega som vill vara med och forma framtidens socialtjänst.