Socialsekreterare till Boende på Vuxenenheten - boendeutredare

Socialsekreterare till Boende på Vuxenenheten - boendeutredare

På arbetsplatsen erbjuder vi god stämning, bra sammanhållning och kollegor som stöttar varandra. Enhet Vuxen består av ett dynamiskt gäng med olika bakgrund, ålder och erfarenhet. Enheten är indelad i tre sektioner, mottag och boende, vuxen myndighet och öppenvård samt vår administrativa sektion. Som socialsekreterare inom sektionen mottag och boende blir du en del av en sektion som arbetar med hemlösa malmöbor med inriktning på psykisk ohälsa, missbruk, våld i nära relation och kriminalitet. Arbetsgruppen som består av 15 medarbetare som arbetar med utredning och uppföljning enligt socialtjänstlagen med inriktning på hemlöshet. Du kommer att ansvara för utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett bra förhållningssätt i mötet med klienten. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete. Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer. Det är viktigt för oss att du som är ny på arbetet får det stöd du behöver. Vi erbjuder därför ett omsorgsfullt framtaget introduktionsprogram för socialsekreterare. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Du har regelbunden intern handledning med din första socialsekreterare, men även extern handledning tillsammans med din närmaste arbetsgrupp. Utöver detta erbjuder Malmö stad också kompetensutveckling för socialsekreterare enligt kommunövergripande plan. Som anställd i Malmö Stad erbjuds du även friskvårdsbidrag samt flexibel arbetstid.

Kvalifikationer
Till tjänsten söker vi dig som har socionomexamen. Du har god kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer. Det är meriterande om du har erfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter alternativt erfarenhet av myndighetsutövning likväl dokumentation i Procapita och grundkunskaper i MI. Du har ett stort engagemang för socialt arbete och ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor. Du tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Arbetet är till stor del självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga kollegor samt kontakter med externa aktörer, det är därför av stor vikt att du har god samarbetsförmåga. Du är van att arbeta självständigt, är initiativrik och driver dina ärenden framåt. Du har god förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer vilket bidrar till goda förutsättningar för samverkan i arbetet. Du är lösningsorienterad och flexibel på så sätt att du kan förhålla dig till förändrade omständigheter. Då arbetsuppgifterna är av utredande karaktär är dokumentation och kommunikation centrala delar i arbetet. Du ska därför kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Alisa Burek
Telefon 0738-50 24 02
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.