Socialsekreterare till Barn och familj

Socialsekreterare till Barn och familj

Nu söker vi socialsekreterare till två av våra tre utredningssektioner. Arbetet hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Som socialsekreterare kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att arbeta med handläggning av ärenden genom utrednings- och uppföljningsarbete enligt SoL och LVU gällande barn eller ungdomar. Arbetet genomförs enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår också samverkan med barnens nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen. I ditt uppdrag ingår även att medverka i det systematiska kvalitetsarbetet på arbetsplatsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen, goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning på området samt minst 3 års erfarenhet inom socionomyrket. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning kopplat till barn och familj, erfarenhet av samarbete med skola, förskola, polis och barnpsykiatri samt utbildning kring barns utveckling. Det är också meriterande om du har erfarenhet av BBIC och Procapita samt evidensbaserade metoder såsom t ex Ester, ASEBA eller Freda. Som person önskar vi att du: * Har förmåga att självständigt och objektivt utreda, analysera, dra slutsatser och utvärdera olika handlingsalternativ. Kan hantera komplexa och sammansatta problem * Har god organisatorisk och administrativ förmåga samt har lätt för att förhålla dig till förändrade omständigheter * Har god empatisk förmåga och ett professionellt förhållningsätt. Skapar delaktighet och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv * Har god förmåga att bygga relationer, är tydlig i din kommunikation samt har förmåga att på ett lugnt och kontrollerat sätt hantera stressiga situationer * Drivs av engagemang, respekt och en vilja att göra skillnad för barns uppväxtvillkor Välkommen med din ansökan!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Martin Facks
Telefon 040-34 59 14
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 27 sept (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Vi söker dig som vill vara med och forma framtidens socialtjänst där vi tillsammans gör skillnad för Malmöborna. Socialtjänst Innerstadens Enheten Barn och familj består av ett 80-tal medarbetare fördelat på fyra sektioner; tre utredningssektioner och familjehemsvården. Vi arbetar ständigt för att för att skapa en stabil verksamhet med bra förutsättningar och en god arbetsmiljö. Vi eftersträvar en arbetsplats med god stämning, skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stöttande kollegor - sådant som ger positiv energi på jobbet. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, fyra läsdagar per år, metodutveckling, lokalt metodstöd i MI och seniorhandläggare som hjälper dig att komma in i arbetet i praktiken. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid. Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.