Socialsekreterare för ensamkommande barn och ungdomar (barnsekreterare)

Socialsekreterare för ensamkommande barn och ungdomar (barnsekreterare)

Det huvudsakliga uppdraget inom Enheten för Barn och familj - Myndighet är att utreda barnets situation, göra bedömningar enligt SoL och LVU samt att genomföra uppföljningar enligt BBIC (Barnets behov i centrum). I utrednings- och uppföljningsarbetet ingår samverkan med barnets nätverk, till exempel förskola och skola, hälso- och sjukvård, BUP, polis och andra myndigheter samt att kunna motivera och stimulera enskilda individer och familjer till förändring.

I tjänsten som socialsekreterare (barnsekreterare) i sektionen för Ensamkommande- och utredning blir ditt huvudsakliga ansvarsområde uppföljning av placeringar för ensamkommande barn och ungdomar i familjehem, HVB, stödboende samt jourhem. I tjänsten ingår även att utreda nyanlända ensamkommande barn och ungdomar. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl interna som externa aktörer, exempelvis Överförmyndarnämnden (gode män), Migrationsverket, m.fl. I den aktuella tjänsten kan du även, vid behov, komma att arbeta med andra utredningar för barn och ungdomar i åldern 018 år.

Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet och innebär stor variation och omväxling. Inom enheten värdesätter vi barn och föräldrars synpunkter och åsikter och vi arbetar för att barn och ungdomar ska vara delaktiga i sina utredningar och uppföljningar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen, aktuell erfarenhet av socialt arbete samt ett genuint intresse för att arbeta med målgruppen barn och familj. Vi ser gärna att du har minst 3 års erfarenhet av socialt arbete efter din examen. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga, myndighetsutövning enligt SoL och LVU eller dokumenterad fortbildning inom området barn och familj. Om du har tidigare erfarenhet av arbete med ensamkommande barn och ungdomar är detta mycket meriterande. Besitter du dessutom kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, ADAD eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete.

Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmågan att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift.

På arbetsplatsen arbetar vi mycket med att utvecklas för att öka delaktigheten för de barn vi möter. Vi har därför valt att lyssna in vad barn efterfrågar av en socialsekreterare. Barnen söker en person som:

*Lyssnar
*Är snäll
*Visar ett genuint intresse

Du som person är trygg, stabil och har förmåga till självinsikt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Arbetet präglas även av föränderlighet, det är därför viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper. Avslutningsvis är det även viktigt att du har en god förståelse för kommunen som organisation och att du delar Malmö Stads värdegrund.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och kan komma att kalla till intervjuer löpande. Intervjuer är planerat till 21-22/3 samt 25/3. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Vid frågor gällande tjänsten, vänligen kontakta rekryterande sektionschef. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Micaela Westerlund 070-829 38 56.
Mer info
Kontaktperson Cecilia Axelsson
Telefon 040-344133
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet och Barn och familj - Öppenvård. Enheten för Barn och familj - Myndighet består i sin tur av följande fem sektioner; Mottag- och utredning, Barn, Ungdom, Familjehem samt Ensamkommande- och utredning. Då en av våra medarbetare i sektionen för Ensamkommande- och utredning går på föräldraledighet söker vi nu en socialsekreterare för placerade ensamkommande barn och ungdomar (barnsekreterare) till ett längre vikariat med start i mitten av maj.

Hos oss erbjuds du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Du erbjuds även introduktion, intern och extern handledning, läsdagar, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling. Vill Du också vara med och göra skillnad för barnen och familjerna i vårt område?