Socialsekreterare för barn placerade i familjehem

Om jobbet

Socialsekreteraren inom familjehemssektionen arbetar med placerade barn och ungdomar i familjehem och jourhem. I arbetet ingår att göra besök och uppföljningar samt att rekrytera och handleda familjehem och jourhem. Specialistkunskap krävs inom området barns utveckling och uppväxtvillkor samt kunskap i att utveckla familjehemmens förmåga att möta det specifika barnets behov. Arbetet innebär problemlösning av komplexa och sammansatta problem och styrs av lagstiftning, riktlinjer och praxis. Arbetet innebär myndighetsutövning och dokumentation. Som anställd i Malmö stad och Socialtjänst Öster erbjuder vi dig: Extern ärende- och processhandledning Intern ärendehandledning och metodutveckling Friskvårdsersättning Flexibel arbetstid

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och minst tre års kvalificerad erfarenhet av arbete med barn och unga och utredningsarbete enligt Socialtjänstlagen och Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. I arbetet kommer du att träffa människor med olika erfarenheter och historia. Det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personer du möter för att skapa god kontakt. Du förstår och förmår även att förmedla information till både familjehemmen och till det enskilda barnet. Du har förmåga och kunskap att utreda och göra bedömningar samt att lösa komplexa och sammansatta problem. Arbetet styrs av lagstiftning, riktlinjer och praxis och du kommer att arbeta i hög grad av självständighet genom handledning av familjehem. Vi förutsätter att du kan formulera dig väl i tal och skrift samt att du är noggrann och strukturerad i ditt arbete.

Vid en eventuell anställningsintervju vill vi att du visar upp examensbevis från socionomutbildning, tjänstgöringsintyg som verifierar dina erfarenheter samt utdrag ur belastningsregister (med stöd av lag (2013:852) om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn). Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-101029. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Tanya Ucar Moriarty, 0709-34 10 28

Publicerad

8 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 nov

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 500 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänst Öster har cirka 180 medarbetare och är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden; Vuxna, Ekonomiskt bistånd, Barn och familj - Myndighet och Barn och familj - Öppenvård. Till enheten Barn och familj - Myndighet söker vi nu en socialsekreterare till Familjehemssektionen. Enheten är uppdelad på fyra sektioner: Mottag- och Utredningssektionen, Barnsektionen, Ungdomssektionen och Familjehemssektionen. I familjehemssektionen arbetar familjehemssekreterare som är socialsekreterare för familjehemmet och barnsekreterare som är socialsekreterare för de familjehemsplacerade barnen. Vi är en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttat varandra. Är du vår nya kollega?