Socialarbetare till förebyggande arbete

Socialarbetare till förebyggande arbete

Du kommer att arbeta både på operativ nivå med arbete riktat direkt till individen eller grupper såväl som på strategisk nivå med till exempel kartläggning- och analysarbete. Du arbetar till exempel tillsammans med de andra kollegorna i sektionen med utformning av handlingsplaner med operativa insatser. Andra insatser som omfattats av uppdraget är värdegrundsarbete i grupp, coachning, olika typer av gruppverksamheter samt en del uppsökande arbete. Målgruppen för vårt arbeta är primärt unga i olika åldrar i område Innerstaden men även arbete gentemot föräldrar till målgruppen förekommer i form av föräldragruppsutbildningar. En del av arbetet sker uppsökande på ungas arenor för att fånga upp trender och tendenser samt för att bygga relationer utifrån det förebyggande uppdraget. En viktig del i arbetet är samarbete och samverkan med andra verksamheter och aktörer. Inom avdelningen samarbetar vi med andra enheter med fokus på att skapa meningsfull fritid och du förväntas även att delta i olika nätverk kring förebyggande frågor samt samverkan med både civilsamhälle, andra myndigheter och olika verksamheter inom Malmö Stad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete inom främjande och förebyggande socialt arbete. Du har en utbildningsbakgrund som socionom, folkhälsovetare, socialpedagog eller annan likvärdig utbildning. Du har gärna kunskap i och erfarenhet av coachande förhållningssätt (MI), COPE, värdegrundsarbete och/eller dramapedagogik. Det är en fördel om du redan har ett brett kontaktnät inom arbetsmarknadsområdet och erfarenhet av samverkan med civilsamhället. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och gärna även andra i Malmö vanligt förekommande språk. För uppdraget krävs att du trivs med att arbeta både på operativ och strategisk nivå. Det är viktigt att du har lätt för att bygga relationer och samarbeten, att du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt samt är initiativtagande. Du bör ha god förmåga att kommunicera, ta självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett respektfullt och öppet bemötande med en positiv människosyn där du sätta verksamheten och våra medborgare i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi ser fram emot din ansökan!

Din ansökan kommer att avidentifieras i rekryteringsprocessen för att samtliga ansökningar ska kunna behandlas utifrån ett jämställdhets och jämlikhetsperspektiv. Vi ber dig därför att inte skriva ditt namn, ålder eller kön i ditt personliga brev! Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Matson
Telefon 0709-149533
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Utbildning, Förskolelärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Till Förebyggarsektionen i Socialtjänst Innerstaden söker vi nu dig som vill arbeta förebyggande med fokus på unga.

För oss är delaktighet ett ledord, både i vår arbetsgrupp och gentemot de som kommer i kontakt med vår verksamhet. Vi har tillsammans i verksamheten stor erfarenhet och kompetens inom vårt område och arbetar utifrån flera olika beprövade metoder. Vi samarbetar med skola, föräldrar och andra viktiga personer i den unges liv för att vi tror att det är genom ett helhetstänk som vi når bäst resultat. Vårt mål är att erbjuda en trygg och professionell verksamhet med kompetent personal som är engagerade i sitt uppdrag och i kontakten med de unga.