Socialarbetare till Konsulationsteamets avhopparverksamhet

Socialarbetare till Konsulationsteamets avhopparverksamhet

Alla våra jobb gör skillnad och är viktiga. Men det finns vissa jobb som är unika. Att jobba i Konsultationsteamet är ett sådant jobb. Som anställd i Konsultationsteamet kommer du att arbeta konsultativt tillsammans med polis för att stötta och hjälpa personer som söker stöd hos teamet. Utifrån behoven kontaktas berörda myndigheteter/samverkanspartners för att stötta den sökande i sin väg ut ur hot och kriminalitet. Konsultationsteamet arbetar också med ärenden gällande våldsbejakande extremism på liknande sätt. Det innefattar också bemanning av stödtelefon för råd och stöd vid oro för våldsbejakande extremism. I uppdraget ingår även att informera olika samhällsinstanser, journalister och andra intressenter om verksamheten du jobbar i. Är du en kunnig och driven person som länge har drömt om ett riktigt spännande uppdrag? Är du orädd, flexibel och stabil person som vill göra skillnad för Malmö och Malmöborna på ett sätt som väldigt få kan göra? Sök jobbet, anta utmaningen!

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig Minst tre års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten eller vana av samarbete med socialtjänstens myndighetsfunktioner. Du har kunskap om socialtjänstens och polisens organisation. Arbetsuppgifter kräver att du har lätt för att samarbeta både internt och externt, är självständig samt har ett stort mått av flexibilitet. Intresse för, och kunskap om kriminalitet och våldsbejakande extremism, samt erfarenhet av samverkan med frivilligorganisationer. God kännedom om Malmö stad och dess organisation och vana av samarbete med polis är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jesper Abelin
Telefon 040-349364
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. För att hjälpa personer som lever under starkt hot eller som vill lämna ett kriminellt nätverk samverkar Malmö stad och Polisen i ett konsultationsteam. Verksamheten är en del av Plattform Malmö och består av tre socionomer som arbetar konsultativt tillsammans med flera olika aktörer. Nu söker vi en ny medarbetare till vårt team.