Sektionschef till vuxenenheten, sektionen för Bosocialt stöd

Sektionschef till vuxenenheten, sektionen för Bosocialt stöd

Tjänsten innebär att leda och fördela det dagliga arbetet inom sektionen för bosocialt stöd. Som sektionschef ansvarar du för verksamhetens ekonomi-, personal- och arbetsmiljö samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden. Personalgruppen består av 14 socialpedagoger, varav 6 arbetar schemalagt vardagar, kvällar och helger. Personalen arbetar med bosocialt stöd och tillsyn i förvaltningens kollektiva boenden samt övertags- och genomgångslägenheter. Som sektionschef ska du, utöver att leda dina medarbetare i deras dagliga arbete, också ansvara för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete, arbeta resultatinriktat mot våra mål samt arbeta för att utveckla det sociala arbetet inom verksamhetsområdet. Arbetet med hemlöshet är inne i ett stort förändringsskede där vi i Arbetsmarknads- och socialförvaltningen gör en social investering för att satsa oss ur en situation där kostnaderna för hemlösheten har ökat. Du som sektionschef förväntas samarbeta med dina kollegor på enheten, avdelningen samt på de andra områdena och tillsammans driva och genomföra de förändringar och utvecklingsarbete som behövs inom området. I rollen som sektionschef har du ett nära samarbete med dina chefskollegor. Tillsammans lägger vi stor vikt vid att skapa ett positivt arbetsklimat med högt i tak och är överens om att det är viktigt att hjälpas åt och ha kul på jobbet. För oss är det viktigt att vi känner tillit och förtroende för varandra på enheten.

Kvalifikationer
För att vara kvalificerad för tjänsten som sektionschef krävs det att du har: * Socionomexamen eller annan för uppdraget lämplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig * Erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänsten, främst hemlöshet och bosocialt stöd alternativt missbruk och behandling. Meriterande för uppdraget är att du har: * Chefserfarenhet * Chefs- eller ledarutbildning * Erfarenhet av Motiverande samtal (MI) och/eller MI utbildning * Erfarenhet av att leda en arbetsgrupp som arbetar som utförare av socialt arbete såsom öppenvård, bosocialt stöd etc. * Annan erfarenhet av arbete inom andra områden inom socialtjänsten * Erfarenhet av arbete i Procapita * Kännedom och förmåga att arbeta i olika verksamhets-, ekonomi- och HR-system Vi söker dig som har ett genuint intresse för ledarskap. Du skapar engagemang och delaktighet och har en god förmåga att motivera dina medarbetare samt se vad de behöver för att ni skall nå era gemensamma mål. Annat som vi tror leder till framgång i uppdraget är prestigelöshet, en god samarbetsförmåga samt en förmåga att skapa- och underhålla relationer. Du bör ha en god förmåga att tänka strategiskt, ha en öppenhet inför förändring samt arbeta utvecklingsorienterat. Du trivs med att arbeta i team med ständigt förbättringsarbete och med resultatfokus mot uppsatta mål. Du bör även ha en god förmåga att strukturera, organisera och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Vi ser det även som positivt om du besitter en kreativ förmåga att hitta nya lösningar när du står inför utmaningar.

Som chef i Malmö stad och Socialtjänst Norr erbjuds du bland annat: * Kompetensutveckling genom Malmö stads och Arbetsmarknads- och socialförvaltningens utbildningsutbud * Stöd av HR-konsult och ekonom i ditt arbete * Friskvårdsersättning * Flexibel arbetstid Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sofi Kimfors
Telefon 072-1649373
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänsten i Norr är indelad i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: en enhet inom barn och familj, en enhet vuxna (missbruk och hemlöshet) samt en enhet för ekonomiskt bistånd samt administration/reception. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi chefer jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som ger våra medarbetare möjlighet att utvecklas och vara delaktiga. På vuxenenheten arbetar vi med ansökningar och anmälningar avseende missbruk och behandling, ansökningar om boende, vräkningsförebyggande arbete samt bosocialt stöd och tillsyn i våra kollektivboenden och övertags- och genomgångslägenheter. Vi arbetar aktivt för att socialsekreterarna och socialpedagogerna ska hitta kreativa former och strukturer i sitt dagliga arbete som möjliggör för var och en att på sitt sätt nå våra mål. Som sektionschef har du ett tillgängligt och nära ledarskap gentemot dina medarbetare. Som sektionschef för sektionen för bosocialt stöd ingår du i en ledningsgrupp som består av en enhetschef, fyra sektionschefer och två förste socialsekreterare (som servar hela enheten).