Sektionschef till mottag och utredning, Barn o familj

Sektionschef till mottag och utredning, Barn o familj

I uppdraget som sektionschef har du ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden. Du utvecklar och kvalitetssäkrar verksamheten samt arbetar resultatinriktat i linje med våra mål. Genom ett nära ledarskap skapar du team och vägleder medarbetarna samt tar tillvara deras kunskaper och erfarenheter. Som stöd i det dagliga klientarbetet finns förste socialsekreterare vars uppdrag är att handleda socialsekreterarna. I ditt chefsuppdrag är det viktigt att du, i samspel med övriga chefer, skapar förutsättningar för kompetensutveckling, engagemang och arbetsglädje. Tillsammans arbetar vi för att våra arbetsdagar ska präglas av ett positivt arbetsklimat. Under ledning av enhetschefen arbetar våra sektionschefer tillsammans för att utveckla verksamheten på enheten och i förvaltningen. Du kommer att leda engagerade och kompetenta medarbetare och tillsammans arbeta för att kvalitetssäkra och utveckla det sociala arbetet utifrån malmöbornas behov. Att verka för att säkra en god samverkan såväl internt inom som utanför organisationen är en viktig del i detta arbete.

Kvalifikationer
För att vara kvalificerad för tjänsten krävs det att du har: - Socionomexamen eller annan för uppdraget lämplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj samt goda kunskaper i gällande lagstiftning - Chef- eller ledarerfarenhet Meriterande för uppdraget är att du har: - Chefs- eller ledarskapsutbildning - Tidigare erfarenhet av personal-, budget- och verksamhetsansvar. - Arbetat med ensamkommande barn tidigare - Erfarenhet av arbete inom andra områden i socialtjänsten - God kännedom om samverkanspartners i Malmö, både ideella, privata och kommunala - God förmåga att hantera olika verksamhets-, ekonomi- och HR-system Vi söker dig som är en närvarande ledare med ett genuint intresse för ledarskap. Du skapar engagemang och delaktighet och har en god förmåga att se vad dina medarbetare behöver för att ni skall nå era gemensamma mål. Som person är du lyhörd och har en god kommunikativ förmåga som innebär att du förmedlar information till dina medarbetare på ett tydligt sätt. Vi ser även att du är strukturerad och kan organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt sätt. I samarbetet med andra är du prestigelös och kan i ditt arbete enkelt förhålla dig till ändrade omständigheter och se möjligheter i förändringar. Du är öppen för nya tankesätt, hittar nya angreppssätt i frågor och kan omsätta tanke till handling. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och framförallt Malmöbornas bästa. Låter detta som något för dig? Välkommen att söka tjänsten!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Maria Andersson
Telefon 0702-114223
Email Mejla Maria Andersson
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 26 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 400 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Socialtjänst Norr är indelad i fyra enheter; en enhet för vuxna, en enhet för ekonomiskt bistånd samt två enheter för barn och familj. På enheterna för barn och familj arbetar vi med allt från förebyggande arbete, öppenvårdsbehandling samt med utredningar och uppföljning av insatser. Sedan oktober månad i fjol ingår också verksamheten för ensamkommande barn i enheterna. Då vår sektionschef för mottag och utredning för ensamkommande går på föräldraledigt söker vi nu en vikarierande sektionschef från början av juni månad till och med augusti nästa år. Sektionens arbetsuppgifter består i mottagandet av ensamkommande barn och unga som ankommer till Malmö. För de barn som ska stanna i Malmö och Norr ansvarar sektionen för utredning, insats och uppföljning.