Sektionschef till Öppenvårdshuset Gustav

Sektionschef till Öppenvårdshuset Gustav

Som chef för sektionen ansvarar du för verksamhetens ekonomi-, personal- samt arbetsmiljö. I uppdraget ingår att leda och fördela arbetet på arbetsplatsen utifrån verksamhetens mål och budget samt kommunicera och förankra verksamhetsinriktning och mål till medarbetarna. Sektionschefen är även ansvarig för att driva verksamhetsutveckling samt utveckla det sociala arbetet inom verksamhetsområdet. Du samverkar med andra aktörer inom verksamhetsområdet. Som sektionschef förväntas du också följa utvecklingen i omvärlden och bidra till en hälsosam arbetsplats genom bl.a. delaktighet och dialog. Du bidrar till att skapa förutsättningar för lärande och utveckling hos medarbetarna. Du är direkt underställd enhetschefen för Behandling och stöd och tillsammans med fyra andra sektionschefer ingår du i enhetens ledningsgrupp. Du har stöd i ditt uppdrag från chef, övriga sektionschefer samt stabsfunktionens kommunikations-, ekonomi- och HR-avdelning. Som chef i Malmö stad och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder vi dig även handledning, ledarforum, utbildning i ledarskap, ledarnätverk, flextidsavtal och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Du har: Socionomexamen eller annan högskoleexamen som tillsammans med arbetslivserfarenhet kan bedömas som likvärdig. Flerårig erfarenhet av socialt arbete och tidigare erfarenhet av personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Du behärskar svenska både muntligt och skriftligt och har erfarenhet av myndighetsutövning. Du är: En person som är mån om att ge en god service till Malmöborna och som har ett genuint intresse för ledarskap. Du har mod att fatta beslut, även obekväma, och förmåga att ta ansvar för detta. Du skapar engagemang och delaktighet och har en god förmåga att se vad dina medarbetare och verksamheten behöver för att nå de gemensamma målen. Annat som vi tror leder till framgång i uppdraget är god samarbetsförmåga, prestigelöshet samt en hög flexibilitet utan att förlora fokus på uppdraget. Du bör även ha en talang för att strukturera, organisera och prioritera dina aktiviteter samt en väl utvecklad förmåga att hitta nya lösningar när du står inför utmaningar.

Datum för intervjuer är bland annat den 4/2, 6/2 och 7/2 men vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jenny Wiström
Telefon 0708-245192
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 jan (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Avdelning Social resurs samlar de av socialtjänstens verksamheter som riktar sig till alla Malmöbor, oavsett vilket socialtjänstområde du bor i. Enhet Behandling och stöd rymmer de verksamheter som riktar sig till vuxna med bl. a. missbruks- och beroendeproblematik. Vi söker nu en sektionschef till Öppenvårdshuset Gustav. Öppenvårdshuset Gustav erbjuder samtalsbehandling i öppenvård till vuxna personer med missbruk eller beroende av alkohol, narkotika och spel om pengar. Insatserna ges både individuellt och i grupp utifrån ett varierat utbud av evidensbaserade metoder. Insatser erbjuds även anhöriga till personer med missbruks- eller beroendeproblematik. Inom ramen för verksamheten ryms även SÖM, en strukturerad öppenvård i projektform som genomförs i samverkan med en annan sektion inom enheten. Öppenvårdshuset Gustav är en samverkan mellan Malmö Stad och Kriminalvården Region Syd och i dess uppdrag ingår även att erbjuda personal i Malmö stad och Kriminalvården handledning, utbildning och föreläsningar. Sektionen består av 16 medarbetare, de flesta behandlare men även en receptionist. Hos oss möts du av kunniga och engagerade medarbetare och chefskollegor som tillsammans jobbar med målsättningen att skapa framtidens socialtjänst. I rollen som sektionschef har du ett nära samarbete med dina chefskollegor. Tillsammans lägger vi stor vikt vid att skapa ett positivt arbetsklimat med högt i tak och är överens om att det är viktigt att hjälpas åt och ha kul på jobbet!