Nattpersonal till Enebackens barn- och familjeinstitution

Nattpersonal till Enebackens barn- och familjeinstitution

Att utifrån uppdrag av placerade socialtjänst bistå i institutionens arbete med utredning av föräldraförmåga med barnets behov i fokus. Institutionens målgrupp är familjer med barn i åldern 0-12 år. Akuta familjeplaceringar förekommer i verksamheten. Familjerna bor på institutionen under utredningstiden och tjänsten avser arbete nattetid, vaken nattjänstgöring. Att familjen bor på avdelningen möjliggör ett helhetsperspektiv på familjers samspel och behov i omsorgssituationer. Arbetet vilar på en miljöterapeutisk och anknytningsteoretisk grund. Arbetsuppgifterna inkluderar: - Förekommande nattarbete med boendefamiljer utifrån uppdrag, barnens behov och föräldrars förmåga enligt genomförandeplan - Samarbete med övrig personal samt i förekommande fall med socialtjänst eller social jour - Administrativt arbete, t.ex. beställningar, uppdatering av information, etc. - Dokumentation, t.ex. journalföring - Praktiska sysslor, t.ex. tvätt och städ Schemalagd arbetstid, vaket nattarbete på vardagar och helger.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen och tidigare erfarenhet av socialt arbete med barn och/eller familjer. Det är ett krav att du har erfarenhet av nattarbete. Erfarenhet av arbete på socialtjänst eller utredning/behandling på institution gällande barn och familjer liksom nattarbete på institution för barn och/eller familjer är meriterande. Vi ser meriterande på ingående kunskaper om: - Pedagogisk utbildning eller erfarenhet - Förtrogenhet med lösningsfokus - Anknytningsteori Arbetsuppgifterna ställer stora krav på såväl självständighet i arbetet som god samarbetsförmåga. I din roll är du engagerad och delaktig i verksamhetens mål, tydlig i din kommunikation och har ett gott bemötande. Lyhördhet och god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov är nödvändiga egenskaper och att du utifrån dessa kan utveckla arbetet. Svenska samt engelska obehindrat i tal och skrift. Andra språk är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Datum för intervjuer är 26/11, 27/11, 3/12 och den 4/12, men vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande. Utdrag ur belastnings- och misstankeregister uppvisas av den som erbjuds anställning (Arbete på HVB-hem (familjehem) (442.7) misstanke- och belastningsregister). Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Johan Friberg, 0708-29 38 57, och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Marie Djurfeldt
Telefon 040-345901
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Enebackens barn- och familjeinstitution är en kommunövergripande barn- och familjeinstitution med sammanlagt 24 platser. Verksamheten arbetar på uppdrag av och i samverkan med socialtjänsten. Enebackens uppdrag är att ta emot och möta behovet av utrednings- och behandlingsplaceringar av barn 0-12 år och deras föräldrar. Upptagningsområdet för verksamheten är företrädesvis Malmö stad. Verksamheten är en dygnet-runt institution med möjlighet till akuta placeringar i de två utredningshusen.