Familjebehandlare till Hemmaplansteamet

Familjebehandlare till Hemmaplansteamet

Hemmaplansteamet arbetar intensivt med den unge och familjen, ofta flera gånger i veckan. Samordning av kontakter runt familjen och ett aktivt nätverksarbete är bärande delar i teamets arbete. En stor del av arbetet handlar om att mobilisera nätverket kring familjen. Det finns en hög flexibilitet och en öppenhet att prova olika kreativa lösningar i behandlingsarbetet när så behövs. Med stöd av resultaten från självskattningsskalor kan teamet tillsammans med familjen snabbare börja arbeta med rätt sak. Verktyg i familjebehandlingsarbetet är KBT, MI och Connect.

Teamet har en flexibilitet att arbeta efter kontorstid när familjen har behov av detta. Teamets dokumentation sker i Journal Digital där teamet även använder självskattningsskalor för att bättre kvalitetssäkra att rätt fokus hålls på rätt insatser i rätt tid för familjerna.

Kvalifikationer
* Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
* Flerårig dokumenterad erfarenhet av behandlingsarbete.
* B-körkort är ett krav

Det är meriterande om du har erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar, psykisk ohälsa, kriminalitet, missbruk, neuropsykiatri och nätverksarbete. Erfarenhet av arbete med familjebehandling, MI eller andra KBT-verktyg samt dokumentationserfarenhet i Journal Digital ses också som meriterande för rollen. Arbete med tolk ingår då vi även träffar klienter med annat modersmål än svenska. Kunskaper inom andra språk ser vi som meriterande.

För att trivas i rollen som familjebehandlare i HPT är du strukturerad, stresstålig och flexibel både vad gäller arbetstid och arbetssätt. Du är även en person med en positiv grundsyn som har en vilja att bidra till en positiv arbetsmiljö.


Vid anställningsintervju vill vi att du visar upp examensbevis och körkort. Utdrag ur belastnings- och misstankeregister uppvisas av den som erbjuds anställning.

Vad kan vi erbjuda dig?
Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern såväl som extern handledning, MI-utbildningar, fyra läsdagar per år, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kommer att ske löpande

Vi ser fram mot ansökan!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Agneta Ingvarsson
Telefon 0708-64 28 14
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden.

Socialtjänst Söder är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn, ungdomar och deras familjer (familje- och öppenvårdsinsatser samt utredning), vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har det även det kommunövergripande uppdraget för Skolfam. Tillsammans gör vi skillnad för Malmös medborgare varje dag!

Hemmaplansteamet består av fyra familjebehandlare som arbetar i team med målgruppen familjer med barn och ungdomar 11-18 år med riskbeteenden såsom skolproblematik, relationssvårigheter, normbrytande beteende eller psykisk ohälsa. Syftet är att förebygga, förhindra och förkorta placeringar. Teamet arbetar även med att skapa goda övergångar i samband med utslussplanering från institution till hemmiljö.