Förste socialsekreterare, Familjehemssektionen

Förste socialsekreterare, Familjehemssektionen

Förste socialsekreterare har som huvudsakligt uppdrag att säkerställa arbetet med familjehemsplaceringar samt stödja och vägleda barnets socialsekreterare och familjehemssekreterare. Du gör kvalificerade bedömningar för att kunna rekommendera och i vissa fall delta i beslut enligt gällande delegationsordning. I uppdraget ingår att samordna arbetssätt inom enheten/sektionen och delta vid verksamhetsövergripande sammanhang och säkerställa att grupperna arbetar enhetligt och utifrån verksamhetens mål. I arbetet ingår också att utveckla styrande dokument och verktyg samt initiera, leda och samordna gemensamma aktiviteter inom ansvarsområdet. Som förste socialsekreterare vägleder och handleder du familjehemssekreterarna och barnets socialsekreterare inom sektionen i det dagliga arbetet med ärendehandläggning, både i grupp och individuellt. Du fungerar som sakkunnig inom verksamhetsområdet och skall vägleda och stimulera kollegorna. Du förväntas hålla dig uppdaterad om aktuell utveckling och forskning samt evidensbaserade metoder inom familjehemssektionens arbetsområde. I rollen ingår att ansvara för att introducera nyanställda socialsekreterare och du går in som ställföreträdande när sektionschefen ej är på plats.

Kvalifikationer
* Socionomutbildning 210 hp * Flerårig erfarenhet av myndighetsutövning enligt socialtjänstlagen gällande barn och ungdomar. * Du har mycket goda kunskaper gällande aktuell lagstiftning och handläggning av barn, unga och deras familjer. * Mycket god kunskap i Procapita * Erfarenhet av att driva kvalitetsarbete * Goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta i BBIC * Mycket god förmåga att uttrycka dig i svenska, både i tal och skrift. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att samarbeta med interna såväl som externa parter, att du har vana och känner dig trygg med att tala inför grupp. Det är även meriterande om du har erfarenhet av MI och erfarenhet av att handleda. Personliga egenskaper Vi tycker att det är viktigt att du är positiv, engagerad, stabil och trygg i dig själv. Du tycker om att driva ett ständigt förbättringsarbete, har lätt för att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du är flexibel och har en mycket god förmåga att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv och du är en person som ofta ser möjligheter i förändringar. Det är viktigt att du kan bevara ett lugn i stressiga situationer. Som person uppskattar och värdesätter du ett gott samarbete och du bidrar till att hitta nya möjligheter för samverkan. För att lyckas i uppdraget bör du vara strukturerad och ha god administrativ förmåga. Du är van att planera ditt arbete i förväg och organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt. Du är vidare inte rädd för att ta egna initiativ och se vilka behov verksamheten har. Då du har många kontaktytor ställs höga krav på din förmåga att kommunicera. Vi ser det som en fördel om du har en fallenhet för att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Sist men inte minst är det viktigt för oss att du är en närvarande och engagerad förste socialsekreterare. Om du är den vi söker, kan vi erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig.

Efter den 14/1 kommer det att vara Jennie Björkén som är kontaktperson för denna tjänst. Fram tills dess går det bra att kontakta Ulrika Nederman vid eventuella frågor om tjänsten. Intervjuer är planerade att hållas 28/1 em samt 29/1 fm. Vi ser gärna att du som söker är tillgänglig någon av dessa datum. Vid anställning kommer ett utdrag ur belastningsregistret att krävas och är vidare ett krav för anställning. Som anställd i Malmö stad och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen erbjuder vid dig: * Utbildning i MI och metodutveckling * 4 läsdagar per år * Friskvårdsersättning * Flexibel arbetstid Då vi följer verksamhetens behov kan visst arbete utanför kontorstid förekomma. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Nederman
Telefon 040-340936
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 jan (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. ASF Söder är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: två enheter på barn och familj (inkl. SKOLFAM), vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi har inom organisationen satsat mycket på vår arbetsmiljö där vi bland annat utökat antalet medarbetare och delat på sektioner för att skapa ännu bättre arbetsförhållande med ett närmare ledarskap. Tillsammans arbetar vi med verksamhetsutveckling inom hela avdelningen och vi gör skillnad för Malmös medborgare varje dag. Vi är mycket stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och våra chefer jobbar aktivt med att skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö och ha en rimlig arbetsbelastning. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka! Som förste socialsekreterare i familjehemssektionen kommer du att arbeta tillsammans med 6 familjehemssekreterare, 7 barnets socialsekreterare, en assistent och en sektionschef.