Enhetschef till digitaliseringsenheten, Strategiska avdelningen

Enhetschef till digitaliseringsenheten, Strategiska avdelningen

Rekryteringen avser enhetschef för digitaliseringsenheten. I rollen som enhetschef ansvarar du för att initiera, driva, leda och samordna frågor kring IT, system och digitalisering ur ett förvaltningsperspektiv. Enheten är nyinrättad. Du arbetar med ett inkluderande förhållningssätt i förhållande till förvaltningens verksamhetsavdelningar. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten och ska leda och fördela arbetet inom enheten. Detta innebär ansvar för att skapa en effektiv och ändamålsenlig organisering, som svarar mot det behov av stöd som verksamheten har för att klara uppdraget tillsammans med avdelningschef och enhetschefer på avdelningen. Personalgruppen består av ett tiotal medarbetare. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Du arbetar för att skapa en samlad bild över aktuell kunskap om forskning inom området och bevaka nationella utredningar och beslut. Ett viktigt fokusområde är samarbete med övriga socialnämnder och stadskontorets enhet för IT-styrning och utgå från "Digitala Malmö" samt samarbete och förståelse för extern integration med t. ex. Arbetsförmedlingen, Region Skåne, Försäkringskassan m. fl.

Kvalifikationer
Du som söker har relevant akademisk examen och erfarenhet av att leda och styra övergripande verksamhetsutveckling med koppling till digitaliserings- och verksamhetssystemfrågor. Du har chefs- eller ledarerfarenhet och erfarenhet av liknande uppdrag. Arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av systemförvaltningen eller annat IT-område. Kompetens inom välfärdsteknologi/e-hälsa är meriterande. Du har en god förmåga till överblick och har god strategisk, pedagogisk, systematisk och kommunikativ förmåga. Du är drivande och resultatinriktad och har lätt för att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är initiativtagande, nyfiken och engagerad i uppdraget med fokus på service och kvalitet. Du kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och behärskar engelska väl i såväl tal som i skrift. Välkommen med din ansökan!

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Katarina Lindeberg
Telefon 0701-482689
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I Arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar med arbetsmarknadsfrågor, socialtjänst och socialt arbete, lokalt geografiskt utvecklingsarbete och trygghetsfrågor. Tillsammans formar och utvecklar vi en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Den strategiska avdelningens uppdrag spänner över ett flertal av förvaltningens verksamhetsfrågor. Uppdraget är att stödja nämnd, förvaltningsledning och verksamheten att leda, samordna, omvärldsbevaka och följa upp förvaltningens arbete. Strategiska avdelningen består idag av tre enheter: Nämnd, analys och uppföljning samt enhet social hållbarhet och utökas nu med en fjärde enhet.