Barnsekreterare till familjehemsvården

Barnsekreterare till familjehemsvården

Ditt huvudsakliga uppdrag som barnsekreterare är att ansvara för vården av barnet. Du kommer att upprätta och följa upp vårdplaner och genomförandeplaner. Du har barnsamtal, utövar tillsyn och samarbetar med olika personer i barnets biologiska och professionella nätverk. Som barnsekreterare fokuserar du på det placerade barnet. Du arbetar för att skapa en trygg och säker vård. För att lyckas behöver du ha ett helhetsperspektiv samtidigt som du behöver se vilka delar som är viktiga att arbeta med för varje enskilt barn. Du är drivande i att få de olika parterna i barnets nätverk att samarbeta mot ett gemensamt mål, ett uppdrag som kräver att du är nyfiken, öppen, uthållig och tycker om att samarbeta. Varje arbetsdag innebär nya människor, nya möten men även omfattande dokumentation. Du behöver därför ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen och minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom myndighetsarbete barn och unga. Vi ser det som meriterande om du har relevanta vidareutbildningar till exempel i BBIC och anknytningsteori samt erfarenhet av arbete med evidensbaserade bedömningsinstrument. För tjänsten krävs B-körkort för manuellt växlad bil. Personliga kompetenser vi söker: - Har lätt för att skapa kontakt med barn - Engagerad i barns delaktighet och har lätt att anta ett helhetsperspektiv - Drivande mot gemensamma mål - Nyfiken, öppen, uthållig och tycker om att samarbeta - Har lätt för att uttrycka sig såväl i tal som i skrift

Vi kan komma att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om den specifika tjänsten besvaras av de kontaktpersoner som anges i annonsen. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Johan Friberg, 0708-29 38 57.
Mer info
Kontaktperson Tina Lundin
Telefon 040-343969
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Sekreterare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Inom arbetsmarknads- och socialförvaltningen är vi cirka 2 200 medarbetare som arbetar tillsammans med arbetsmarknadsfrågor och socialt arbete. Vi formar och utvecklar en verksamhet som svarar an mot de utmaningar och möjligheter Malmö stad står inför, nu och i framtiden. Vi söker nu en barnsekreterare till familjehemssektionen i socialtjänst Innerstaden. Arbetsgruppen består av 17 stycken kompetenta, erfarna och engagerade medarbetare. Vi har 7 barnsekreterare och 8 familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen. Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.