Malmö stad serviceförvaltningen söker en avdelningschef till kommuntjänster

Malmö stad serviceförvaltningen söker en avdelningschef till kommuntjänster

Vill du få helhetsansvaret för kommuntjänsters strategiska utveckling och expansion?
Drivs du av att leda, motivera och utveckla dina chefer och medarbetare?
Kännetecknas ditt ledarskap av ett coachande närvarande förhållningssätt, samarbete, lyhördhet och tydlighet?
Är du en visionär ledare som kan formulera och kommunicera både strategier och koncept?
I samarbete med Poolia söker serviceförvaltningen nu en tydlig, engagerad avdelningschef som är kommunikativ, bra på att samarbeta och är van vid att driva förändringsarbete och vill ansvara för verksamheten inom kommuntjänster.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande befattning i en ledande, större politiskt styrd organisation som kännetecknas av professionalism och utveckling. Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt.
Du är kommuntjänsters representant i serviceförvaltningens ledningsgrupp.
Du leder kommuntjänsters ledningsgrupp som består av dig och sex enhetschefer.

I dina ansvarsområden som ansvarig chef för kommuntjänster ingår:
  • Utveckla samarbetet med kunderna tillsammans med verksamhetens chefer och medarbetare.
  • Övergripande ansvar för mål, ekonomi, personal, kvalitet och resultat.
  • Ledning, styrning, samordning och utveckling av verksamheten.
  • Driva förändringsarbete och utveckling av ett processorienterat arbetssätt.
  • Omvärldsbevakning för att säkra den långsiktiga utvecklingen av verksamheten och dess arbetsmetoder.
Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i denna roll söker vi dig som har en relevant examen från universitet/högskola eller har utbildning plus erfarenhet som kan provas likvärdig. Du har lång dokumenterad erfarenhet av att vara chef och är trygg i din ledarroll. Du har också tidigare erfarenhet av att leda andra chefer. Vidare har du förmågan att ge tydliga uppdrag och följa upp resultaten. Vi ser det som väsentligt att du har god erfarenhet av att arbeta med förändringsarbete/-ledning och verksamhetsutveckling av organisationer.
För tjänsten krävs mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi söker en ledare som kan motivera och stödja chefer och medarbetare i verksamheten och skapa delaktighet för att tillsammans fokusera på samma mål och ha ett gemensamt arbetssätt med stort fokus på kundnytta. Du är utåtriktad, kommunikativ och bra på att samarbeta. Rollen präglas av självständighet, flexibilitet och frihet under ansvar.

Meriterande:

Tidigare ledarerfarenhet från offentlig verksamhet i en politiskt styrd organisation och/ eller vidareutbildning inom ledarskap är meriterande.

Malmö stad Serviceförvalningen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Välkommen till oss på serviceförvaltningen!

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

Kommuntjänster är en dynamisk avdelning som utför en mängd olika tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Verksamheten växer snabbt och utvecklas hela tiden. Avdelningen har i nuläget drygt 400 anställda inom fem olika verksamhetsområden, som sträcker sig allt ifrån intern HR-service, IT-service, färdtjänstresor, reception/intern posthantering, till städtjänster.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 3 juli (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.