Entreprenadombud - från upphandling till färdig byggnation

Entreprenadombud - från upphandling till färdig byggnation

Arbetar du inom anläggningsbranschen och strävar efter en roll som innebär ett stort ansvar och kontroll över stadens entreprenadprojekt? Vill du ha ett omväxlande arbete på beställarsidan och verka inom en kommun som befinner sig i en spännande tillväxtfas? Då har vi arbetet för dig! Just nu erbjuder Fastighets- och Gatukontoret i Malmö dig chansen att arbeta som upphandlande ombud för deras anläggningsentreprenader.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder en mycket spännande och övergripande tjänst på beställarsidan av anläggningsprojekt. Dina primära uppgifter blir att arbeta med upphandling samt uppföljning av bygg-, och anläggningsentreprenader med tillhörande konsulttjänster. I din roll är du med i hela processen och ges ett helhetsansvar för de upphandlingar du arbetar med. Tillsammans med någon av våra projektledare är du med och tar fram förfrågningsunderlag varefter du genomför upphandlingar inom ramen för Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). När entreprenörer är kontrakterade och byggnationen påbörjas är det du som blir Malmö Stads ombud vilket innebär att det är ditt ansvar att bevaka och säkerställa att staden får det som beställts - enligt de villkor som har gjorts upp. Du blir en viktig del av byggandet av det framtida Malmö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan växla obehindrat mellan att vara en professionell och affärsinriktad upphandlare till att bli ett sakkunnigt ombud i projektets genomförandefas. Du har god kännedom om branschen och flerårig erfarenhet av bygg- och anläggningsentreprenader. Kanske kommer du från den privata sidan idag, men det är också intressant om du har erfarenhet av liknande roller inom den offentliga sektorn. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som någon av följande roller: ombud, entreprenadingenjör, kalkylingenjör, projektledare, arbetsledare, platschef, uppdragsledare, byggledare eller annan roll som bedöms likvärdig. I grunden har du en teknisk utbildning, gärna på högskolenivå. Det är meriterande om du har arbetat med upphandlingar inom ramen för LOU och du är väl förtrogen med regelverk som: AB, ABT, ABK och AMA Anläggning.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Ditt hjärta ska brinna för anläggningsbranschen, men du ska även vara strukturerad, drivande och analytisk som person. Du trivs med ett omväxlande arbete och kan hantera flera projekt parallellt. Du är en god kommunikatör som uttrycker dig väl i tal och skrift. Sist men inte minst är du en positiv och engagerad medarbetare som stödjer dina kollegor med samma lust och engagemang som dina kollegor kommer att finnas till hands för dig.

Om Malmö Stad

Malmö är en stad med vilja, mod och mänsklig värme, där det är lätt att känna sig hemma. En stad i ständig rörelse. Att jobba inom Malmö stad innebär att man har en aktiv och drivande roll i att skapa en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Där alla får utrymme att stärkas, växa och växa upp. Vi gör det med respekt, engagemang och stor uppfinningsrikedom. Här är inget omöjligt.

På Fastighets- och Gatukontoret är du en av ca 400 medarbetare. Här finns många olika kompetenser inom en rad olika områden som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.

Upphandlings och entreprenadenheten ansvarar för struktur, stöd och rådgivning för upphandling. Vi handlar upp varor, tjänster och anläggningsentreprenader. Driver genomförandet av entreprenaderna och står för byggledning. Följer upp konsult-och entreprenadkontrakt.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 mars (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.