Yrkeslärare inom bageri/konditori till Malmö Restaurangskola

Yrkeslärare inom bageri/konditori till Malmö Restaurangskola

Arbetsuppgifter

Vi söker just nu en yrkeslärare för undervisning inom bageri/konditori till Malmö Restaurangskola. Tjänsten är en visstidsanställning på 40% med start omgående fram till 2022-12-31. I denna rekryteringen tillämpar vi löpande urval.

Som yrkeslärare i bageri/konditori undervisar du praktiskt i karaktärsämnen inom bageri och konditori. I ditt arbete som lärare ingår planering, undervisning och bedömning samt utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten i enlighet med skolans styrdokument. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppfylla kunskapskraven. Du stödjer, motiverar och stimulerar elevernas kunskapsutveckling utifrån deras individuella förutsättningar.

Som lärare befinner du dig i en miljö av kontinuerligt kollegialt lärande och utveckling. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Du är en del av och bidrar till utvecklingsarbetet på skolan. I dialog med kollegor utvecklar ni er kompetens tillsammans och bidrar till att skapa en lärande organisation. Genom reflektion och kreativitet utvecklar ni kvaliteten i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasialutbildning som konditor/bagare. För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha erfarenhet av att arbeta inom bageri/konditori. Det är meriterande om du tidigare undervisat som yrkeslärare inom restaurang och livsmedelsprogrammet. Likaså är det meriterande om är yrkeslärare inom bageri/konditori och har erfarenhet av arbete med ungdomar/vuxna eller ungdomar/vuxna i behov av olika former av stödinsatser.

För att lyckas i rollen behöver du vara lösningsfokuserad, ha god insikt i skolverksamhet och besitta hög samarbetsförmåga. Tjänsten förutsätter mycket god svenska i tal och skrift, det är meriterande om du har kunskaper i flera språk.

Om arbetsplatsen

MRVUX består av utbildning inom bageri/konditori, kock, charkuteri och delikatess samt serving/barista/barteknik.

Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori. Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida,

https://malmo.se/Komvux-Malmo.html , instagram

konditori_margareta_malmo och facebook Konditori Margareta

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Åsa Pålsson
Telefon 0732-319020
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 5 okt 2022 (5 dagar kvar)