Vi söker sjuksköterskor till våra särskilda boenden i väster och Limhamn!

Vi söker sjuksköterskor till våra särskilda boenden i väster och Limhamn!

Är du en driven sjuksköterska och sugen på att testa framtidens Nära vård? Vi söker nu sjuksköterskor till tre av våra särskilda boenden.

Vittlingen ligger i Limhamn och är ett gruppboende med demensinriktning med 35 lägenheter. På Vittlingen finns närhet till hav och båtliv med en fin strandpromenad, matbutiker och restauranger inom räckhåll. Hit tar du dig enkelt med stadsbuss och kör du bil så finns det parkeringsmöjligheter i närområdet.

Fosieborg är ett vård- och gruppboende som ligger naturskönt inbäddad i en gammal gårdsmiljö. Boendet har 47 lägenheter fördelade på sex avdelningar, fyra av dessa är demensavdelningar. Fosieborg ligger centralt på Lindeborg med gångavstånd till Lindeborg centrum där det bl.a. finns affär, apotek och restaurang. Skånetrafikens stadsbussar 7 och 33 stannar på Lindeborg, bara några hundra meter från boendet. På Fosieborg arbetar vi med respekt, kreativitet och engagemang utifrån mottot ”Varje dag är viktigast” bl.a. genom aktiviteter och trevliga måltidsstunder för att alla brukare ska känna att varje dag är viktig. Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt och tänkande, det vill säga utifrån den enskildes individuella behov och resurser.

Stensjögatans gruppboende med demensinriktning har 42 lägenheter fördelade på fem avdelningar. Huset har tillgång till en egen trädgård och på taket finns en stor terrass med tematrädgård. Stensjögatan ligger beläget med närhet till flera matbutiker och har Bellvue centrum inom gångavstånd. Hit tar du dig enkelt med stadsbuss 10 och 34. Stensjögatans gruppboende är Stjärnmärkt, vilket är en utbildningsmodell för vård av personer med demenssjukdom som tagits fram av Svenskt demenscentrum. Utmärkelsen som ett boende får efter avklarad utbildning är en slags stämpel på att arbetet utförs enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer där personcentrerad vård för de boende står i centrum.

Båda boenden ingår i HSL 4 som innefattar särskilda boenden i västra delen av Malmö samt Limhamn.

Som ny sjuksköterska hos oss erbjuder vi dig en individuell introduktion och god möjlighet till kompetensutveckling. Vi är måna om att du ska må bra och erbjuder därför friskvårdsbidrag på 2000 kronor per år. Hos oss har du tillgång till förmånscykel och även möjligheten till en förmånlig semesterväxling. Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden av patienterna. Det innebär att du självständigt bedömer, planerar och organiserar medicinska - och omvårdnadsinsatser. Du ansvarar för att handleda, utbilda och delegera omvårdnadspersonal. Du arbetar personcentrerat med att involvera patienten i beslut och samarbetar nära anhöriga och teamet kring patienten.

Du samverkar regelbundet med primärvård genom rond utifrån ett patientfokus. Du kommer även att samverka med flera aktörer enligt hälso- och sjukvårdavtalet där landsting, kommun och primärvård ingår för att tillgodose den enskildes omvårdnadsbehov. På våra särskilda boenden arbetar vi med kvalitetssäkringssystemen BPSD, Senior Alert och palliativa register.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst 1 års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer som är multisjuka och/eller har demenssjukdom samt om du har specialistutbildning inom relevant område.

Vi ser gärna att du har god vana av att samarbeta med andra myndigheter och ingå i olika nätverk. Du är trygg med att arbeta självständigt och att handleda andra. För att du ska trivas med uppdraget är du självständig, ansvarsfull, lösningsfokuserad och har ett självklart engagemang och intresse för den äldre patientens hälsa. Vi välkomnar nytänkande och ser stora fördelar med att du aktivt är med och utvecklar verksamheten. Du är flexibel, öppen för nya utmaningar samt har viljan och förmågan att arbeta i team. Du har ett gott bemötande och bidrar till en god arbetsmiljö.

Arbetet kräver en god digital kompetens, insikt i gällande lagstiftning, fastställa mål och riktlinjer samt mycket god kunskap i svenska språket, både i tal och skrift.

För oss är det viktigt att arbeta utifrån Malmö stads värdegrund: Respekt, engagemang och kreativitet.

Viktig information till dig som söker jobb i Hälsa-, Vård- & Omsorgsförvaltningen.

När du söker jobb hos oss kommer vi be dig att visa upp ett utdrag ur Polisens Belastningsregister. Du behöver själv begära ett utdrag ur Belastningsregistret och det gör du via en blankett som du hittar på polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett

När du fått ditt utdrag uppvisar du sedan det för rekryterande chef. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor, så beställ gärna utdraget i samband med att du söker tjänsten.

Här kan du läsa mer: http://bit.ly/Information-om-utdrag

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Mer info
Kontaktperson Jane Nilsson
Telefon 0708-705970
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (13 dagar kvar)