Verksamhetsnära HR-konsult

Verksamhetsnära HR-konsult

Arbetsuppgifter

Serviceförvaltningens HR-avdelning söker nu en verksamhetsnära HR-konsult. Som HR-konsult arbetar du brett inom hela HR-området genom att vara ett verksamhetsnära stöd. Hos oss innebär det att du ger chefer stöd inom exempelvis arbetsrätt, anställning och lön, arbetsmiljö, rehabilitering och rekrytering. Du kommer primärt att arbeta med att stötta cheferna på förvaltningens avdelning Kommuntjänster, och då särskilt enheterna Städservice, Intern Service och Extern Service.

Utöver eget ansvarsområde bidrar du i HR-avdelningens gemensamma arbete. Ett arbete som i första hand är utvecklings- och utbildningsinriktat och som innebär arbete i team. Exempelvis utveckling av olika HR-processer och utbildning inom HR-områden för nya chefer. Tillsammans med HR-avdelningen på förvaltningen samt med HR-kollegor på andra förvaltningar i Malmö stad utvecklar, förbättrar och implementerar vi rutiner och metoder inom HR-området. Det kan även bli aktuellt att representera förvaltningen i stadens HR-nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning om 180 hp från PA-programmet eller motsvarande utbildning. Du har minst ett års arbetslivserfarenhet av att arbeta brett inom HR-området med frågor som berör bland annat rekrytering, arbetsrätt, rehabilitering samt arbetsmiljö. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet och vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i olika HR-system, exempelvis rekryteringssystemet ReachMee. Goda datorkunskaper samt goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift är krav för tjänsten.

Vi söker dig som visar intresse och förståelse för andra och för att lyckas i rollen är det viktigt att du har en god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Det krävs att du är bra på att planera och organisera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om. Du är handlingskraftig och gillar utmaningar och genom din kommunikativa förmåga, ditt engagemang och prestigelöshet är du ett professionellt stöd till cheferna i deras utvecklingsarbete.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningens uppdrag är att ge stöd åt förvaltningens chefer i arbetsgivarrelaterade frågor, säkerställa att Malmö stads HR-processer följs samt utveckla chefs- och medarbetarskapet i förvaltningen. Vi guidar förvaltningens chefer genom HR-processerna och utgör chefernas bollplank i frågor som rör medarbetarna - från rekryteringen och anställningen via arbetsmiljön och löneöversynen till anställningens slut.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Sofia Eldh
Telefon 0720-684738
Område Malmö stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 okt 2022 (9 dagar kvar)