Utvecklingssamordnare inom samhällsplanering

Utvecklingssamordnare inom samhällsplanering

Malmö växer. Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. Vill du vara med och forma nästa kapitel för staden, och för stadskontoret? Vi söker nu en kollega med stort driv i stadsutvecklingsprocessen och spetskompetens inom processledning och utredningsarbete.

Arbetsuppgifter

Planeringen av framtidens Malmö är ett lagarbete med många inblandade och stadskontoret har en central roll i detta uppdrag. Hos oss erbjuds du en möjlighet att vara med och driva Malmös strategiska utveckling i större projekt och processer, i nära samarbete med berörda förvaltningar och bolag. I denna roll kommer du att arbeta med en variation av spännande uppdrag utifrån politikens beställning.

Som utvecklingssamordnare leder och driver du arbetet framåt och skapar en tydlighet gällande vad som ska göras och hur vi på bästa sätt kan ta tillvara all den samlade kompetensen som finns inom staden. Du arbetar på en stadsövergripande nivå, i nära samarbete med stadens olika förvaltningar, politiska ledning och högsta beslutande tjänstemannanivå. Inom stadskontoret utgår du från närmsta kollegorna på omvärld- och näringslivsavdelningen samt har ett nära samarbete med såväl stadens ledning som ekonomiavdelningen. I ditt uppdrag kommer du även att hantera omfattande externa kontaktytor som till exempel offentliga aktörer, myndigheter, investerare, byggaktörer, näringsliv samt internationella professionella nätverk med koppling till stadsutveckling. Löpande samarbete med regionen och andra kommuner samt storstäder förekommer också.

En central del av uppdraget är att förse beslutsfattare och andra målgrupper med sakliga och kvalificerade analyser och beslutsunderlag samt aktivt arbete med att driva på och synliggöra utvecklingsfrågor som är särskilt viktiga för Malmös framtid. Det kan exempelvis handla om frågor som berör Malmös tillväxt, stadsplanering, transport- och mobilitet, såväl som näringsliv och bostadsmarknad. I dagsläget är arbetet med Öresundsmetron högt prioriterat. Genom omvärldsbevakning och analys utvecklar du och genomför aktiviteter som stödjer beslut som krävs för att åstadkomma de positionsförflyttningar som staden eftersträvar på regional, nationell och internationell beslutsnivå. Tjänsten innebär även att du är föredragande i kommunstyrelsen och mot stadens och stadskontorets ledning.

Du motiveras av att löpande uppdatera dig om omvärlden och fånga in nya samhällstrender samt ta in och involvera kollegors kunskaper inom Malmö stads organisation samt externa samarbetspartners perspektiv och kunnande. Innovation och kreativitet är nyckelord för dig i dessa sammanhang samt att skapa arenor för olika intressenter för att kunna driva på Malmös stadsutveckling inom ramen för uppdraget.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som drivs av ett stort intresse för samhällsutveckling och som har gedigen kunskap och erfarenhet av frågor som rör stadsutveckling. Centrala erfarenheter du har med dig är erfarenhet av utredningsarbete, processledning och projektledning. Du drivs av utveckling och innovation och vågar utmana invanda tankemönster och tänka i nya banor, i nära samarbete med andra förvaltningar och bolag. Som person arbetar du effektivt och proaktivt och ser till att ligga steget före och att göra arbetet relevant och effektfullt för såväl beslutsfattare som Malmöbor.

Uppdraget kräver bred kunskap kopplat till samhällsperspektiv, stadsutvecklingsprocesser och god förståelse näringslivet och dess koppling till Malmös utveckling. Här behöver du kunna se till helheten och kunna tänka strategiskt i flera led för att tydligt kunna förutse och analysera vilka av stadens verksamheter som berörs över tid, vilka intressenter som har betydelse för beslut samt vilka underlag som kommer krävas för att uppnå slutmålet. Arbetet kommer att innebära daglig kontakt med personer i och utanför Malmö stads organisation. Det är viktigt att du trivs med att bygga relationer och att du har en social färdighet där du obehindrat kan röra dig mellan olika sammanhang och beslutsfattare. Det är en fördel om du har arbetslivserfarenhet från en större politiskt styrd organisation med flera beslutsnivåer och intressenter.

För att lyckas krävs god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att kunna prioritera och arbeta med flera olika parallella projekt och arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med finansiella underlag och investeringsstyrning. Det är även meriterande om du är van vid att presentera och representera samt att hantera media i din yrkesroll.

I grunden har du en akademisk utbildning inom samhällsvetenskap exempelvis statsvetenskap, nationalekonomi, samhällsplanering, ekonomi eller närliggande område.

En mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift är ett krav.

Om arbetsplatsen

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Gunnar Blomé
Telefon 0708 29 46 62
Område Malmö stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (12 dagar kvar)