Utvecklingspedagoger till förskoleförvaltningen

Utvecklingspedagoger till förskoleförvaltningen

Nu är det möjligt att bli en del av våra pedagogiska utvecklingsteam!
Som utvecklingspedagog hos oss möter du en kreativ, inspirerande, lärorik och utmanande vardag på jobbet. Du får kollegor som brinner för utvecklingsarbete och förskolans uppdrag med barnen i fokus. Låter det spännande?

Arbetsuppgifter

Utvecklingsteamen arbetar utifrån uppdrag på förskolorna och uppdragen kan handla om allt från lärmiljöer till språkutvecklande arbetssätt och digitalt meningsskapande. Ditt ansvar är att bygga goda relationer och med stor kompetens och yrkesskicklighet kunna utmana, inspirera och stödja både pedagoger och ledning. Du är en resurs för förskolorna i deras systematiska kvalitetsarbete. Flexibilitet är en förutsättning.

Vi söker tre utvecklingspedagoger med olika kompetenser och erfarenheter.

Utbildningsområde B söker en utvecklingspedagog med språkutveckling som spetskompetens.
Utbildningsområde C söker en utvecklingspedagog med normer och värden som spetskompetens.
Utbildningsområde D söker en utvecklingspedagog med digitalt meningsskapande som spetskompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen med inriktning mot pedagogik. Har du en fördjupningsutbildning inom det ämnesområde du söker så är det meriterande. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta på förskola och/eller skola. Du behöver ha god kännedom om förskolans styrdokument samt hur dessa appliceras i verksamheten. Vi ser att tidigare ledarerfarenhet är meriterande, till exempel att du har lett pedagogiska reflektioner och utvecklingsarbete i förskolan. För att lyckas i uppdraget behöver du även ha god digital kompetens och mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

I förskoleförvaltningen finns det fyra pedagogiska utvecklingsteam, som arbetar för de fyra utbildningsområdena med dess förskolor. Varje utvecklingsteam består av pedagoger med olika spetskompetenser. Uppdraget för utvecklingsteamen är att vara en samarbetspart till förskolor och ledningsgrupper i olika utvecklingsprocesser där utgångspunkten är förskolans uppdrag enligt läroplanen. I uppdraget ingår också att ansvara för övergripande processer, både i utbildningsområdet och i hela förvaltningen, såsom fortbildningar, ombudsträffar, nätverk och dylikt. I teamet har du stort utbyte av kollegiet och du förväntas bidra med dina erfarenheter och kunskaper. Vi värnar om ett samtalsklimat där vi kan provtänka och våga utmana oss själva och varandra. Som utvecklingspedagog är det viktigt att vara förankrad i forskning och beprövad erfarenhet.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Hösten 2022

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Marie Berge
Telefon 0708-821408
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 2 okt 2022 (3 dagar kvar)