Tillsynsperson till sektionen tillfälligt boende utan stöd

Tillsynsperson till sektionen tillfälligt boende utan stöd

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två tillsynspersoner som tillsammans med sina kollegor utför regelbundna tillsynsbesök i Malmö stads genomgångsbostäder och nödbiståndsboenden. I besöken ingår exempelvis att kontrollera lägenhetens ytskikt och göra en grundläggande funktionskontroll. En kontroll av att hyresgästen är uppsatt i bostadskö sker vid varje besök och det kan också bli aktuellt att vara behjälplig med felanmälningar till hyresvärden.

Arbetsuppgifterna är i huvudsak praktiska t.ex. kontakter med myndigheter, upprustning och tillsyn men kan även innebära administration såsom dokumentation. Vidare har du som tillsynsperson ansvaret att informera hyresgästerna vid inflyttning, kvittera ut nycklar, kontrollera att hemförsäkring är tecknad, hantera klagomål och ge enklare råd kring skötsel av bostaden. Efter utflytt görs en städkontroll och besiktning av lägenheten. Du och dina kollegor ansvarar för att ta fram rutiner och ser till att dessa fullföljs på boendena.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en avslutad utbildning på minst gymnasial nivå samt minst ett års arbetslivserfarenhet. Då ditt uppdrag inbegriper hela Malmö är B-körkort för manuell växellåda ett krav samt att du kan cykla. Du har goda kunskaper i Office-paketet, du har en god förmåga att kommunicera och du har goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Annan språkkompetens, utöver svenska, ses som meriterande. Du har erfarenhet från liknande arbete inom kommunal eller statlig förvaltning. Även tidigare erfarenheter av exempelvis fastighetsskötsel, lokaltillsyn, teknisk tillsyn eller liknande ses som meriterande.

För att klara uppdraget ska du ha förmåga att kunna arbeta självständigt och kunna göra prioriteringar i ditt arbete. Som person är du strukturerad och arbetar med ett professionellt förhållningssätt. Den vi söker har en god social kompetens och har lätt för att samarbeta med andra. Du är serviceinriktad och det är viktigt att du känner dig bekväm med att ta svårare samtal med hyresgästerna och kan behålla ett gott bemötande, även i svåra situationer.

Våra hyresgäster kommer från hela världen och därför är det viktigt att medarbetarna delar Malmö stads värdegrund. Alla våra arbetsplatser ska präglas av jämställdhet och mångfald. Respekt för varje individ och betydelsen av jämlikhet, jämställdhet och alla människors lika värde. Det är viktigt med respekt för människor, oavsett kultur och religion. Stor vikt kommer att läggas på den personliga lämpligheten.

Om arbetsplatsen

Sektionen Tillfälligt boende utan stöd ingår i avdelningen Boende, tillsyn och service. I avdelningen samlas flera myndighetsutövande verksamheter. Här finns även boende för hemlösa och genomgångsboende åt nyanlända enligt Bosättningslagen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Paula Rydholm
Telefon 0723-668945
Område Malmö stad
Yrkesroll Fastighet, Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (3 dagar kvar)