Stödassistenter till LSS-bostad i Oxie

Stödassistenter till LSS-bostad i Oxie

Arbetsuppgifter

Har du en stark vilja och drivkraft att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar? Då tycker vi du ska ta en titt på det här jobbet.

Hos oss är brukarens behov alltid i centrum, vilket ställer krav på att vara lyhörd inför brukaren och ständigt anpassa innehållet utifrån brukarens självbestämmande. Vårt uppdrag är att se till att brukarens vardagsliv blir givande genom att tillsammans med brukaren erbjuda möjlighet till aktiviteter och sociala kontakter.

Din arbetsplats blir på Satellitverksamheten på Svedalavägen 159, där det sedan hösten 2020 har drivits ett stort utvecklingsarbete. Vi behöver dig, du som brinner för att skapa en lugn och trygg miljö för brukaren. Du som är trygg, lugn och har en stark vilja att göra gott trots att förutsättningarna kan vara svåra. Känner du att du har det som krävs?

Vi erbjuder dig ett spännande och givande uppdrag med brukare som tillhör PK1 enligt LSS. I vår verksamhet innebär det omfattande intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, ibland i kombination med psykisk funktionsnedsättning. Brukarna kan ha svårt att förstå och lära sig vissa saker och behöver bland annat mycket stöd i att göra sig förstådda. Detta ställer krav på att du som medarbetare är lyhörd och förstår varje brukares sätt att kommunicera. En stor del av arbetet hos oss handlar om att stötta brukaren att utveckla sin förmåga att kommunicera. Vi arbetar med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation). Några av våra brukare behöver hjälp och stöd i sin personliga omvårdnad, vilket innebär att du även utför en del omvårdnadsarbete.

I rollen som stödassistent förväntas du arbeta efter en tydligt framtagen pedagogisk struktur genom ett teambaserat arbetssätt. Strukturen bygger på definierade roller för varje medarbetare inom LSS-boendet, där du tillsammans med stödpedagoger och omsorgspedagog har en viktig roll. Som stödassistent är det din uppgift att uppfylla målen i LSS-planen kring självbestämmande, delaktighet och integritet för den enskilde brukaren. Du arbetar med utgångspunkt från genomförandeplaner som beskriver hur insatserna ska utföras för varje brukare, och dokumenterar löpande vad som händer kring brukaren. Tillsammans med övriga medarbetare ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av insatserna.

Kvalifikationer

Om du redan har formell kompetens (gymnasieexamen med godkända betyg i omvårdnads- eller barn och fritidsprogrammet) erbjuds du en fördjupad kompetensutveckling.

För dig som saknar formell kompetens (gymnasieexamen med godkända betyg i annat program än omvårdnads- eller barn och fritidsprogrammet) kommer vi erbjuda validering för att få den formella kompetensen. Du ska ha en gymnasieexamen med godkända betyg i annat program än omvårdnads- eller barn och fritidsprogrammet, till exempel från ett teoretiskt eller praktiskt program, som även ska innehålla godkända betyg i samhällskunskap 1 och svenska 1 eller motsvarande.

Du kommer ha schemalagd arbetstid som innehåller tid för reflektion och kompetensutveckling.

Vi söker dig som har ett pedagogiskt synsätt, är kvalitetsmedveten, noggrann och mån om att leva upp till mål och intentioner enligt LSS-lagen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en yrkesmässig mognad, tar egna initiativ och är ansvarstagande, kreativ samt vill vara med och utveckla vår verksamhet. Du har förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt.

Du uttrycker dig väl i svenska i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Låter detta uppdrag som rätt för dig? Tveka inte att söka!

Om arbetsplatsen

Arbetsplatsen är sedan januari 2022 en Satellitverksamhet kopplad till Svedalavägen 161. Det bor två brukare på Satelliten. Vi arbetar i två team kring brukarna och har ett samarbete mellan teamen.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Enligt överenskommelse

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att urval och intervjuer påbörjas innan ansökningstiden är slut. Vänta därför inte med din ansökan!

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Lundgren
Telefon 0709838468
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 18 aug 2022 (5 dagar kvar)