Specialpedagog till förskoleförvaltningen

Specialpedagog till förskoleförvaltningen

Arbetsuppgifter

Nu finns möjligheten att söka den attraktiva tänsten som specialpedagog i förskoleförvaltningen och Malmö stad. Kanske är det just dig som vi söker!

Som specialpedagog i ett av våra specialpedagogiska team arbetar du på uppdrag av rektor med att stödja förskolornas arbete med att skapa tillgänglig utbildning och bidra till att alla barns rätt till stöd och särskilt stöd tillgodoses. Specialpedagogens uppdrag inkluderar ett nära samarbete med rektors ledningsgrupp i det förebyggande, strategiska och operativa arbetet på såväl individ-, grupp- och organisationsnivå. I ditt arbete kan det även bli aktuellt med samarbete med andra myndigheter och organisationer, vilket innebär att ditt arbete präglas av många kontaktytor.

I rollen som specialpedagog kommer det ges möjlighet för dig att planera och genomföra olika fortbildningsinsatser genom att ex hålla föreläsningar.

Så här säger rekryterande chef och Teamledaren Aida Celik om vad vi erbjuder i rollen: "Många av mina medarbetare uttrycker att de uppskattar möjligheten till utveckling iform av utbildningar och att arbeta i en stor stad där man ligger i framkant och vill vara med och driva utveckling. Som en del av ett team upplever de också stödet och kraften i det tvärvetenskapligateamet som består av psykologer och specialpedagoger. I vårt team finns det även mycket humor och glädje och vi hjälps åt även när det känns motigt, säger Aida.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare samt utbildad specialpedagog. Vi ser gärna att du har arbetat som specialpedagog i några år men kan också vara nyfiken på dig som är nyutbildad i din roll som specialpedagog.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd samt erfarenhet av att handleda pedagoger i förskolan. Som specialpedagog är du väl förtrogen med samt använder olika verktyg och metoder som vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet såsom handledning och konsultation.

Som person är du kommunikativ, lyhörd, drivande och kreativ med fokus på lösningar. Du har en helhetssyn för att driva utvecklingsarbete samt en god samarbetsförmåga. Du har ett inkluderade synsätt, är flexibel, gillar utmaningar och trivs med att arbeta i team, men även självständigt.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen har fyra specialpedagog- och psykologteam som arbetar i respektive utbildningsområde. Den aktuella tjänsten är i ett av de fyra teamen, och vår grupp består av åtta specialpedagoger, psykolog och teamledare. (Område C). Vi erbjuder dig ett varierat, stimulerande, utvecklande och roligt arbete med goda möjligheter till kompetensutveckling. I uppdraget som specialpedagog ingår att du kontinuerligt får handledning av psykolog.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Hösten 2022

Övrigt

Välkommen med ev frågor, du når följande personer:

Aida Celik: Vecka 26, 31

Åse Ingemansson: Vecka 27

Lotta Wemmert Lundin: Vecka 28-29

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Aida Celik
Telefon 0768-727733
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (34 dagar kvar)