Speciallärare till Stenkulaskolans inkluderande hörselverksamhet

Speciallärare till Stenkulaskolans inkluderande hörselverksamhet

Arbetsuppgifter

Vi söker en speciallärare till Stenkulaskolans inkluderande hörselverksamhet med kunskap i TAKK och teckenspråk. Vi söker dig som vill vara med och utveckla hörselverksamheten för de yngsta eleverna i förskoleklass.

Du kommer planera och genomföra undervisning, kartläggning, handledning och observation av både enskilda elever och grupper. Du arbetar för att alla elever ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt med särskilt fokus på en mindre grupp med elever med hörselnedsättning. Du arbetar för att aktivt påverka och stimulera eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven.

Som speciallärare genomför du utbildningar samt handleder kollegor och är ett stöd till skolledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du medverkar i verksamhets- och metodutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare med specialisering mot dövhet eller hörselskada. Du har kunskap i TAKK och teckenspråk samt arbete med visuellt stöd. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet med eleverna.

Som speciallärare på Stenkulaskolan ska du ha hög kompetens gällande att skapa en tillgänglig lärmiljö för elever med hörselnedsättning. Du har god förmåga att själv organisera och strukturera ditt arbete. Du behöver kunna hålla i och driva ärenden samt följa upp och utvärdera.

Du behöver vara en trygg och stabil person som kan anpassa ditt sätt att stötta och möta elever och kollegor, så att det passar den aktuella situationen. Du har god förståelse för hur barn och unga tar till sig kunskap och kan skapa lärandesituationer utifrån barnens behov.

För tjänsten krävs det att du behärskar svenska språket fullständigt samt har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt för att förändra världen? På Stenkulaskolan arbetar vi med inriktningen att göra världen till en bättre plats. Detta sker genom ett inkluderande förhållningssätt där vi ser till hela barnet och fokuserar på lärande, välbefinnande och likvärdighet. För oss är skolan ingen institution utan en del av samhället och en pusselbit för framtiden. Vi är en Apple Distinguished School och arbetar således mycket digitalt för att kunna inkludera fler barn och förenkla vardagen för såväl barn som vuxna på skolan. Vår skola är en F-9 skola med inkluderande hörselverksamhet samt central autismverksamhet.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Johanna Pärlendal
Telefon 0703-083491
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 4 juli 2022 (8 dagar kvar)