Speciallärare språk-, skriv- och läsutveckling, åk f-5, Bäckagårdsskolan

Speciallärare språk-, skriv- och läsutveckling, åk f-5, Bäckagårdsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi på Bäckagårdsskolan en speciallärare med specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling, till årskurserna f-5! Som speciallärare tillämpar du metoder för att bedöma elevers språk-, skriv- och läsutveckling och du arbetar med ett individanpassat arbetssätt för elever i behov av särskilt stöd.

I ditt uppdrag som speciallärare ingår du i skolans elevhälsoteam och du är drivande i att utveckla vår undervisning på individ och gruppnivå. Du är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i frågor som rör elevers språk-, skriv- och läsutveckling och i ditt uppdrag ingår det att undervisa elever i mindre grupper och enskilt. Du genomför kartläggningar, pedagogiska utredningar och analyserar svårigheter och hinder i lärmiljöer utifrån din fördjupade kunskap om elevers språk- och begreppsutveckling och lärande hos barn och elever med funktionsnedsättningar inbegripet neuropsykiatriska svårigheter. Du deltar i arbetet med att utforma och genomföra åtgärdsprogram för enskilda elever i samverkan med berörda aktörer och du visar på god förmåga att självständigt genomföra uppföljning och utvärdering samt leda utveckling av det pedagogiska arbetet med målet att kunna möta behoven hos alla elever. Du analyserar och medverkar i det förebyggande arbete och bidrar till att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer.

Som speciallärare hos oss är du en del av skolans elevhälsoteam, vi är ett elevhälsoteam som brinner för varje elevs bästa och vi tar vara på varandras kompetenser i arbetet för att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Du erbjuds stor möjlighet att tillsammans med dina kollegor utveckla det pedagogiska arbetet på skolan. Din närmaste kollega blir vår specialpedagog som också arbetar mot årskurserna f-5. Du får en närvarande chef som leder med tillit och brinner för de specialpedagogiska frågorna och för både elevernas och personalens bästa. Bäckagårdsskolan bjuder även på fina lokaler och en fantastisk utemiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen med specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling för arbete i årskurs f-5. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärare mot årskurserna f-5 är det meriterande. Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete.

Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt att du har kunskap kring relevanta digitala verktyg. Har du kunskap och erfarenhet av att kartlägga elevers språk- och begreppsutveckling och lärande hos barn och elever med funktionsnedsättningar inbegripet neuropsykiatriska svårigheter är det meriterande. För att passa som speciallärare hos oss är det viktigt att du god förmåga att driva utvecklingsarbete och är lösningsfokuserad samt att du trivs med att samarbete med både kollegor, elever och vårdnadshavare.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Bäckagårdsskolan är en F-9 skola, inklusive grundsärskola i Husie med ca 560 elever och ca 85 medarbetare. Bäckagårdsskolan arbetar med hälsofrämjande helhetstänk gällande elevens fysiska, psykiska och sociala hälsa. För oss på Bäckagårdsskolan är det viktigt att eleven förstår sitt sammanhang, att detta är för eleven hanterbart och begripligt. Arbetet görs utifrån skolans hälsofrämjande plan vilken genomsyrar allt vi gör. Vi har god gemenskap på skolan och har en stark tro på medledarskap och delaktighet där alla är med och bidrar till utveckling.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Maria Andersson Dychawy
Telefon 0703-150427
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (7 dagar kvar)