Speciallärare/specialpedagog till Mellanhedsskolans grundsärskola

Speciallärare/specialpedagog till Mellanhedsskolans grundsärskola

Arbetsuppgifter

Malmö utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Malmö.

Grundsärskolan är en viktig del av Mellanhedskolan. Våra idag, 41 elever är indelade i 6 klasser. Storleken på klassen och personaltätheten avgörs av vilka elever som ingår i gruppen.

Vi söker en klasslärare (speciallärare/specialpedagog) med inriktning utvecklingsstörning. Du behöver ha erfarenhet av arbete i grundsärskolans ämnesområden. Förutom undervisning kommer du att ansvara för planering, utförande och utvärdering. Du är lyhörd för elevernas individuella förutsättningar och behov och arbetar för att utveckla åtgärder i undervisningen. Du kommer som klasslärare att vara ansvarig för en klass med 4 -7 elever och ha det övergripande ansvaret för deras kunskapsutveckling. Det krävs att du är lösningsfokuserad och att du har vana av samarbete med elevassistenter gällande arbetssätt och elevernas undervisning utifrån styrdokumenten. Du leder och organiserar ditt arbete så att en trygg lärandemiljö skapas. Du har en god bedömnings- och anpassningsförmåga. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny kunskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har behörighet att undervisa i grundsärskolans ämnesområden och är speciallärare/specialpedagog. Du behöver vara bekväm med omvårdnad såsom blöjbyte och hygien. Det krävs att du har ett strukturerat, systematiskt och organiserat arbetssätt. Du är tydlig, ödmjuk och rak i din kommunikation. Är trygg, stresstålig, flexibel och har en god förmåga att motivera andra, såväl elever som elevassistenter. Du har en drivkraft i att skapa engagemang och delaktighet och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Att du använder AKK och annan multimodal kommunikation är meriterande eftersom flera av våra elever har ett begränsat språk.

Likaså erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och förhållningssätt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och erfarenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolans grundsärskola är en skola för elever med intellektuell funktionsvariation som läser både med inriktning ämnen och ämnesområden. Vi har idag 41 elever och kommer att utöka verksamheten inför kommande läsår då vi blir en 1-9 skola och fler elever. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS §9:7 i samma lokaler och med samma personal.
Vår vision är att kunskap och trygghet går hand i hand. Att skapa en god lärmiljö, som möter elevens behov och där eleven får utvecklas och vara delaktig, ser vi som vårt största uppdrag för att skapa självständiga samhällsmedborgare. Vi arbetar för att skapa en bra social gemenskap som ger eleverna trygghet, vilja och lust att lära.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 220811 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Mer info
Kontaktperson Suzanne Faxe
Telefon 0766-083696
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 26 aug 2022 (9 dagar kvar)