Socialsekreterare för arbete med förebyggande och tidigt stöd

Socialsekreterare för arbete med förebyggande och tidigt stöd

Arbetsuppgifter

Enheten för förebyggande och tidigt stöd har som uppdrag att arbeta förebyggande med insatser som förhindrar eller motverkar uppkomsten av sociala problem och bidrar till likvärdiga uppväxtvillkor. Enheten arbetar med att tidigt upptäcka och erbjuda stöd och biståndslösa insatser till de som har behov av det. Enheten består av fyra sektioner och vi rekryterar nu två medarbetare till sektion 1, där fokus är de små barnen (0-6 år) och deras föräldrar. I sektionen jobbar utvecklingsledare och föräldrarådgivare och flera av dina blivande kollegor har någon av Malmös sju familjecentraler som utgångspunkt.

Vi är en ung enheten som skapades år 2020 och vår sektion är i ett utforskande kring hur vi bäst arbetar för Malmös barn. Vi jobbar tillsammans för att utforma ett genuint socialt arbete där lättillgänglighet, flexibilitet och tillsammans är våra ledord.

Vi söker nu dig som vill vara med och utforma det förebyggande och tidiga stödet och som trivs med att jobba på en arbetsplats där vi strävar efter att ha fingret i luften och örat mot marken men samtidigt med ett tydligt uppdrag som bas. Hos oss får du en omväxlande arbetsroll där du jobbar i flera olika sammanhang, men alltid med barnperspektivet som främsta fokus.

Du kommer utgå från familjecentralsarenan, där du i samverkan med familjecentralskollegor kommer erbjuda råd och stöd till föräldrar. Vi stöttar föräldrar och blivande föräldrar med såväl praktiska frågor som frågor om relationer, rutiner samt stöd i samspel och anknytning. Utöver det kommer du även att jobba stadsövergripande som gruppledare för våra föräldraskapskurser (Trygghetscirkeln, Föräldraskap i Sverige och ABC) samt med rekrytering av gruppdeltagare på olika arenor. Dina arbetstider är flexibla då vi håller kurser såväl dag- som kvällstid.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren finner likvärdig samt erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete och erfarenhet av socialt arbete med barn och familjer, gärna med fokus på de yngre barnen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon form av föräldraskapsstöd i grupp samt nätverkande eller annan form av tvärprofessionellt arbete. Erfarenhet av samarbete med civilsamhället är meriterande. Vi tror att du är en person som trivs med att jobba på universell nivå för att möta hela Malmös familjer men även kan ta initiativet till indikerat stöd när behovet finns.

Du har lätt för att skapa goda relationer och är en lagspelare med utpräglad samarbetsförmåga. Du ser till människans styrkor och möjlighet till förändring. Du jobbar utifrån ett systemiskt perspektiv, där du är medveten om hur vi påverkar varandra i de olika system vi ingår i. I rollen krävs att du är kreativ, engagerad och gillar att tänka utveckling. Du ser nödvändigheten av det tidigt förebyggande arbetet för att sträva mot att alla barn får en trygg uppväxt.

Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt gärna tala ytterligare språk.

Om arbetsplatsen

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemsläshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och Familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden. Dessa områden är insats och utredning. Vi har inom organisationen satsat mycket på vår arbetsmiljö där vi bland annat utökat antalet medarbetare i flera positioner och omorganiserat för att skapa ännu bättre arbetsförhållande med ett närmare ledarskap.

Vi erbjuder dig som anställd introduktionsprogram inom verksamheten, kontinuerlig extern handledning samt friskvårdsbidrag. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning.

Tillsammans fortsätter vi vårt påbörjade arbete med att forma framtidens socialtjänst. Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat, med stort engagemang och mycket humor? Tveka inte att söka!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Urval kommer att ske 17 oktober och intervjuer 24,26 & 28 oktober.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Sanna Bang Olsson
Telefon 072-979 48 78
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 16 okt 2022 (16 dagar kvar)