Skoladministratör till Bäckagårdsskolan

Skoladministratör till Bäckagårdsskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en skicklig skoladministratör till Bäckagårdsskolan!

Hos oss utgör du ett nära chefsstöd till hela skolledningen inom områden som elev-, personal-, ekonomi- och myndighetsadministration. Din närmsta chef är skolans administrativa chef och du kommer att ha ett tätt samarbete med övriga roller i laget för gemensamt stöd. Du kommer i ditt uppdrag dagligen att hantera uppgifter med stor variation.

I uppdraget ingår:
  • Elevadministration: till exempel elevregistrering, placeringar och betyg. o Personaladministration: schemaregistrering, frånvarohantering och vikarieanskaffning.
  • Kommunikation: ansvar för gemensamma e-postkonton, posthantering och hemsida.
  • Diarieföring samt utlämnande av handlingar, gallring och arkivering.
  • Löpande ekonomiarbete: kontering av leverantörsfakturor och göra beställningar.
  • Ansvara för den interna servicen på skolan.
  • Bemanna vår skolexpedition tillsammans med en kollega.
Här blir du en viktig del i laget för gemensamt stöd. Ta chansen att bli en del av arbetet för varje elevs bästa skola du med!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning inom det administrativa området eller motsvarande. Ytterligare utbildning inom det administrativa området, gärna kopplat till ekonomi eller IT är meriterande. För tjänsten krävs minst 1 års erfarenhet av administrativa uppgifter och har du arbetat på skola eller i kommunal verksamhet är det meriterande. Uppdraget kräver att du har god vana av administrativa IT-system och har lätt för att tillägna dig olika system. Det är meriterande om du har erfarenhet av något elevadministrativt system (vi arbetar i Extens) och personalsystem (vi har Vismas HRutan).

Du har god svenska i tal och skrift och du har en god förmåga att samordna ärenden och skapa goda rutiner för det administrativa arbetet.

För att trivas i rollen som skoladministratör på Bäckagårdsskolan är du som söker kommunikativ och ansvarsfull. Du hanterar varierande arbetsuppgifter med integritet och du har god förmåga att prioritera bland och lösa ärenden på ett självständigt och strukturerat sätt. Du är van vid att arbeta både med service och mot deadlines, du har ett digitalt arbetssätt och är bekväm i skolmiljö.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Bäckagårdsskolan är en F-9 grundskola med två paralleller i varje årskurs och ca 550 elever. Som en del av skolan har vi en grundsärskola med 25 elever. Skolan ligger i östra Malmö intill grönområdena Gyllins trädgård och Husie mosse. Den omgivande naturen och skolans lokaler erbjuder en kreativ och hälsosam inlärningsmiljö. Bäckagårdsskolan är en hälsofrämjande skola med en egen framtagen hälsofrämjandeplan. Vi arbetar för en hälsofrämjande arbetsmiljö för våra elever och skolans ca 90 medarbetare. Hos oss på Bäckagårdsskolan finns en god gemenskap, en stark tro på medledarskap och goda möjligheter att vara delaktig i skolans utvecklingsprocesser vilket vi organiserar för att möjliggöra. Vi prioriterar ett nära ledarskap, varje stadie har en biträdande rektor som leder med tillit och arbetar för elevers och medarbetarnas bästa - tillsammans arbetar vi för varje elevs bästa skola.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Deltid 75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2023-01-09

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Sofia Grahn Pedersen
Telefon 0721-86 40 36
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)