Sektionschef till nytt barnboende

Sektionschef till nytt barnboende

Arbetsuppgifter

Funktionsstödsförvaltningen kommer att öppna upp ett nytt barnboende, vilket riktar sig till barn och ungdomar med psykiska, intellektuella eller fysiska funktionsnedsättningar. Därför söker vi en erfaren och engagerad ledare som vill vara med och bygga upp verksamheten tillsammans med personalen. Du kommer få möjlighet att rekrytera dina egna medarbetare och som en del i ett verksamhetsnära ledarskap har du en central roll att, tillsammans med medarbetarna, driva utvecklingsarbetet där brukarnas behov är i fokus. Du ansvarar för verksamhetens kvalitet, personal, arbetsmiljö och budget.

Dina arbetsuppgifter är att leda, organisera och utveckla verksamheten mot uppställda mål med hög kvalitet. För att lyckas i ditt uppdrag har du stöd från din chef, kollegor och chefsstöd.

Du ingår i ledningsgruppen för enheten tillsammans med enhetschef och fem kollegor samt assistent, sekreterare och pedagogisk samordnare. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete med fokus på medarbetarnas, verksamhetens och inte minst Malmöbornas bästa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan för uppdraget relevant universitets- eller högskoleexamen. Du behöver ha chefs- och ledarskapserfarenhet där personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar varit en del av uppdraget. Vidare behöver du ha minst två års erfarenhet av arbete med målgruppen.

Vi ser det som meriterande om du har relevant chefs- eller ledarutbildning samt om om du har erfarenhet av ledarskap i en organisation i utveckling.

En förutsättning för att lyckas är att du är utvecklingsorienterad, trygg i din ledarroll och har förmåga att arbeta lugnt och metodiskt även under press. Du har ett starkt engagemang för att arbeta i det operativa arbetet nära brukarna. Som person är du kreativ och drivande med ett tydligt fokus på både brukare och medarbetare. Du är relationsskapande och kan lyssna in, analysera och lösa problem på ett konstruktivt sätt. Du kan motivera, engagera och skapa dialog och delaktighet och tror på tillitsbaserad styrning.

Du behöver ha god datorvana och kan hantera administrativa system kopplade till arbetet. Du uttrycker dig tydligt och välformulerat i både tal och skrift på svenska.

Om arbetsplatsen

Som sektionschef för vårt nya barnboende ansvarar du för ett boende som riktar sig till barn och ungdomar med psykiska, intellektuella eller fysiska funktionsnedsättningar. Här arbetar omsorgspedagog, stödpedagoger och stödassistenter. Barnboendet är placerat i Tygelsjö.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Joumana Al-Rifai Olsson
Telefon 076-8534196
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (2 dagar kvar)