Sektionschef till boende myndighet

Sektionschef till boende myndighet

Arbetsuppgifter

Är du redo att ta dig an ett kvalificerat och spännande uppdrag som kräver mod, engagemang och nytänkande? Då är det till oss du ska söka dig! Här möts du av kunniga och engagerade medarbetare och chefskollegor.

Tjänsten innebär att leda och fördela arbetet i en sektion inom boende myndighet och att ansvara för verksamhetens ekonomi-, personal- och arbetsmiljö samt den administration som kommer med dessa ansvarsområden. Personalgruppen består idag av cirka 12 socialsekreterare och en förste socialsekreterare.

Som sektionschef för boende ska du, utöver att leda dina medarbetare i deras dagliga arbete, också ansvara för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete, samt för att utveckla det sociala arbetet inom verksamhetsområdet.

Som stöd i vardagen finns socialsekreterare med utökat ansvar; förste socialsekreterare, som stöttar dig och socialsekreterarna i arbetet. Du blir en viktig del i enhetens ledningsgrupp tillsammans med enhetens övriga tre sektionschefer som också fungerar som bollplank för dig i vardagen.

Kvalifikationer

För att vara aktuell till tjänsten som sektionschef har du:
  • Socionomexamen eller annan likvärdig högskoleexamen
  • Minst 1 års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten
  • Minst 3 års erfarenhet av socialt arbete
  • Chefs- eller ledarerfarenhet
Du är trygg i ledarskapet och har gärna erfarenhet av att arbeta med utveckling, förändring, förbättring och kvalitetsarbete. Andra erfarenheter och kompetenser som vi tror leder till framgång i uppdraget är god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga till god struktur samt att du är en god kommunikatör.

Vi ser det som meriterande om du har någon form av chefs- och ledarutbildning och erfarenhet av arbete med missbruk, migration eller hyreslagstiftning. Det är även meriterande om du är bekant med att arbeta i olika verksamhets-, ekonomi- och HR-system och om du har erfarenhet av att samarbeta med organisationer utanför den egna verksamheten, såsom andra angränsande kommunala verksamheter och Region Skåne. Du kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift och besitter goda kunskaper i Office-paketet och Outlook.

Om arbetsplatsen

Enheten för ekonomiskt bistånd och boende Väster arbetar med socialt arbete och kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Vårt uppdrag är att arbeta för att motivera och stimulera den enskildes möjligheter till självförsörjning och eget boende. Vi har ett teambaserat arbetssätt där alla medarbetare tar ansvar för helheten.

Boendesektionen arbetar med hemlösa malmöbor med inriktning på psykisk ohälsa, missbruk, kriminalitet och socialpsykiatri. Sektionen ansvarar för utredningar om rätt till bistånd i form av boende enligt socialtjänstlagen samt uppföljning av beviljade insatser och stödja klienter till att hitta andra boendeformer.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer är planerade till 23 och 24 maj.

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.
Mer info
Kontaktperson Li Lövdén
Telefon 0703-741103
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (5 dagar kvar)