Säkerhetssamordnare med strategisk blick - olycks- och skadeförebyggande

Säkerhetssamordnare med strategisk blick - olycks- och skadeförebyggande

Arbetsuppgifter

Malmö stad, stadskontoret söker nu medarbetare till enheten säkerhet och beredskap inom hållbarhetsavdelningen.

I rollen som säkerhetssamordnare med inriktning olycks- och skadeförebyggande kommer du som en del i teamet som arbetar med säkerhet att leda, samordna och följa upp Malmö stads risk- och säkerhetsarbete på övergripande strategisk nivå.

Fokus ligger på att tillsammans med stadens övriga verksamheter utveckla det systematiska arbetet, främja en kultur och ett arbetssätt där säkerhetsperspektiven införlivas i det dagliga arbetet i verksamheterna.

Uppdraget innebär vidare att arbeta med omvärldsbevakning, ta fram, revidera, och införa styrande dokument, riktlinjer och policyer samt utveckla metoder för att stärka ett långsiktigt och systematiskt säkerhetsarbete i stadens verksamheter.

Du kommer att på strategisk nivå samordna stadens olycks- och förebyggande arbete och i övrigt tillsammans med kollegor bidra i arbetet med stadens övergripande riskhantering

Att bereda beslutsunderlag till kommunstyrelsen samt handlägga remisser är också en viktig del i arbetsinnehållet.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som har en akademisk utbildning på minst kandidatnivå inom områden som statsvetenskap, samhällsplanering, juridik, brand eller riskingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete med säkerhetsfrågor och är väl förtrogen med gällande lagstiftning inom området. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig politisk styrd organisation.

Du är utvecklingsinriktad och har förmågan att driva frågor både självständigt och tillsammans med andra. Du har ett gediget intresse för samhällssäkerhet i brett perspektiv. Du har en god strategisk förmåga och är analytisk och strukturerad.

Eftersom arbetet sker i samverkan med många aktörer både internt och externt är det viktig med en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Tjänsten kan innebära beredskapstjänstgöring

Om arbetsplatsen

Hållbarhetsavdelningen på stadskontoret leder, samordnar och har uppsikt över stadens strategiska arbete inom hållbarhet, rättighetsfrågor, lokal utveckling, beredskap, säkerhet och trygghet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Vi erbjuder kvalificerade specialistuppdrag där du får möjlighet att verka i ett sammanhang där Malmös utveckling som stad och som en viktig del i regionen står i centrum. Vi välkomnar dig som vill vara med att utveckla Malmö som storstad och tillväxtmotor!

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående

I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i urvalsarbetet.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Ulf Nilsson
Telefon 0708-698294
Område Malmö stad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 30 maj 2022 (14 dagar kvar)